Dybvad skal ligge jord til gas-boringer

Dybvad skal ligge jord til gas-boringer

23. august 2012 - kl. 13:58 - af

Efter al sandsynlighed bliver den første prøveboring efter skifergas i Nordjylland på en mark to kilometer vest for Dybvad ved kanten af Jyske Ås, og efter flere måneders arbejde, skal der nu gøres klar til den første prøveboring tre til fire kilometer nede i undergrunden. Der er lavet en aftale med ejeren af marken, fortæller TV2Nord.

Det er det statsejede olie- og gasselskab Nordsøfonden og det franske energiselskab Total E&P, som skal forestå prøveboringer. Begge selskaber mener, at undergrunden gemmer for milliarder kroner af alunskifergas. De håber, at der kan være reserver svarende til flere gange Nordsøens.

Selskaberne har på nuværende tidspunkt investeret 200 millioner kroner på at finde gassen, og nu venter de bare på de allersidste tilladelser, før de kan gå i gang med at bore. De forventer at være klar til boringerne i slutningen af året. Går alt vel forventes en egentlig udvinding af gassen at finde sted fra 2020.

I jagten på skifergas anvendes en kontroversiel boremetode, kaldet ”hydraulisk frakturering”. Der har været en heftig debat om, hvilke konsekvenser den form for boring har for miljøet. Derfor afholdes der et informationsmøde d. 29. august på Dybvad Kro.

En kommentar til “Dybvad skal ligge jord til gas-boringer” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Dybvad skal ligge jord til gas-boringer”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dybvad skal ligge jord til gas-boringer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger