Besparelsesforslag med vidtrækkende konsekvenser

Besparelsesforslag med vidtrækkende konsekvenser

23. august 2012 - kl. 9:57 - af

Musikskolen i Frederikshavn Kommunes decentrale undervisning i Sæby, Skagen og oplandet er i fare med de forslag til besparelser, der er varslet for 2013. Kultur- og Fritidsudvalget skal nemlig allerede i næste uge tage stilling til et forslag om at spare en lederstilling på Musikskolen.

Musikskolens bestyrelsesformand, Ole Smidt, udtaler efter tirsdagens ordinære bestyrelsesmøde i Musikskolen , at han er rystet over forslaget om endnu en sparerunde i Musikskolen.

”Gennemføres spareforslaget vil det have vidtrækkende konsekvenser for Musikskolens aktiviteter i Sæby og Skagen, hvor afdelingernes evne til at deltage i lokalmiljøets aktiviteter svækkes i væsentlig grad. Det vil ikke længere være muligt at have den nære kontakt til elever og forældre og at engagere sig i de lokale projekter,” udtaler Ole Smidt.

”Endvidere vil en række populære projekter, som eksempelvis børnekordage og en indsats i børnehaverne, ikke længere være mulige at realisere, ligesom den decentrale undervisning i oplandet – som f.eks. i Øster Vrå, Hørby og Voerså ikke kan koordineres grundet det store geografiske område Musikskolen servicerer. Det er vigtigt at Skagen og Sæby, samt de øvrige større bysamfund, har adgang til Musikskolen, men den adgang står nu for skud med spareforeslaget.

”Bestyrelsen ønsker en livskraftig musikskole, der kan engagere sig i det lokale kulturliv, og som en del af undervisningen er det væsentligt, at eleverne, ved koncerter rundt om i kommunen, viser, hvad de kan. Denne kerneydelse til gavn og glæde for mange borgere ser også ud til at blive reduceret i væsentlig grad”, siger Musikskolens bestyrelsesformand.

”Jeg kan konstatere, at der er lagt op til en stor serviceforringelse af musikskolens tilbud til alle kommunens borgere og specielt i forhold til oplandet.”

”Ligesom alle andre institutioner og afdelinger i kommunen vil Musikskolen naturligvis helst undgå nedskæringer. Men skal der endelig skæres, vil vi fra bestyrelsen håbe, at Musikskolen får muligheden for selv at placere en besparelse, hvor vi finder det mest hensigtsmæssigt.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Besparelsesforslag med vidtrækkende konsekvenser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger