Eleverne i hus på Hørby Efterskole

Eleverne i hus på Hørby Efterskole

17. august 2012 - kl. 10:09 - af

Skoleåret 2012/13 er i gang og således mødte det nye elevhold forventningsfulde til Hørby Efterskole søndag den 12. august til velkomstaften og start på skoleåret.

Den første uge som efterskolelev har allerede budt på mange indtryk, da de nye elever allerede mandag formiddag blev kastet ud i fællesskabet og efterskolelivet med en fællestur til lejrpladsen ved Rosenholt i Jyske Ås, hvor Hørby Efterskole de seneste år har haft tradition for at afvikle skoleårets første arrangement sammen med det nye elevhold.

– Det kan synes som noget af en udfordring at skulle cykle ud i en skov sammen med helt nye mennesker et halvt døgn efter, at man har mødt dem, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen, og fremhæver samtidigt, at eleverne efter turen fortæller om, hvordan de har oplevet, at der blev sat turbo på det med at komme ind på livet af de mange nye efterskolevenner.

De første fire uger af efterskoleåret på Hørby Efterskole vil være præget af at give eleverne en form for ’mini udgave’ af skoleåret, hvor der vil være en vekslen mellem skolegang efter skemaet, ryste-sammen arrangementer og fælles aktiviteter, der tilsammen skal hjælpe de nye efterskoleelever til at få en god begyndelse på deres ophold i Hørby.

Den første uge sluttede med, at eleverne stiftede bekendtskab med det, som skal være grundlaget for måder skolearbejdet kommer til at foregå på i Hørby. Det betød, at arbejdet fredag formiddag for eleverne bestod i, at tage de første skridt i retning af at blive bevidst om, hvad der er deres foretrukne læringsstil – altså få viden om, hvordan de bedst arbejder, når det handler om at tilegne sig nyt, som bliver til læring og erkendelse for den enkelte.

Undervisningen på Hørby Efterskole tilrettelægges efter fire forskellige læringsstile. Alle elever har en af de fire stile som deres foretrukne, men det handler naturligvis om også at forholde sig til de tre andre. Slutproduktet er jo, at få så bredt et grundlag som muligt for måder at lære nyt på.

I første omgang handler det dog om at blive fortrolig med den foretrukne læringsstil, så undervisningen kommer til at leve op til Hørby Efterskoles brand ’Lær som du er’.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eleverne i hus på Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER