Spar Nord Sæby: Kundetilgang slår rekord

Spar Nord Sæby: Kundetilgang slår rekord

16. august 2012 - kl. 5:09 - af

Med en rekordstor nettotilgang af nye kunder på 6.200 i første halvår har Spar Nord Sæby og de øvrige Spar Nord-banker aldrig været mere populære. Det fremgår af bankens netop offentliggjorte halvårsrapport, der også viser et overskud på 150 millioner kroner før skat.

Spar Nord Sæby runder sammen med resten af Spar Nord-kæden første halvår med en nettotilgang på hele 6.200 nye kunder og et resultat før skat på 150 millioner kroner.

– Vi er ganske tilfredse med resultatet set i lyset af de udfordringer, som præger sektoren for tiden, siger direktør Jan Gudiksen i Spar Nord Sæby.

Med til at trække resultatet op er en flad udvikling i omkostningerne samt en stigning i indtægterne på 15 procent til godt 1,2 milliarder kroner sammenlignet med samme periode sidste år.

I negativ retning trækker ekstraordinære nedskrivninger i andet kvartal på 96 millioner kroner, der især skyldes ændrede retningslinjer fra Finanstilsynet, og som i regnskabet betegnes som en ”engangseffekt”. Samlet set stiger Spar Nords nedskrivninger på udlån i første halvår til 327 millioner kroner.

Jan Gudiksen hæfter sig ved den massive kundetilgang, som han forklarer med mange aktiviteter rettet mod såvel eksisterende som potentielle kunder.

– Vi gør en stor indsats for at gøre opmærksom på os selv og fordelene ved at være kunde i Spar Nord, og noget tyder på, at det virker, uddyber Jan Gudiksen.

– At så mange vælger at blive kunde i netop vores bank betyder også, at vi står rigtig godt på banen, når efterspørgslen efter lån og det generelle aktivitetsniveau i samfundet igen begynder at stige, fortsætter han.

Lav lånelyst
Den store tilgang af nye kunder er ifølge Jan Gudiksen ikke mindst vigtig, fordi danskerne generelt er meget tilbageholdende med at låne. Dermed bliver kundetilgangen en vigtig modvægt til den lave lånelyst.

– Vi må fortsat konstatere, at kunderne generelt betaler deres lån tilbage i et hurtigere tempo, end vi låner nye penge ud. Det betyder, at vores samlede bankudlån falder, selv om vi får mange nye kunder, forklarer Jan Gudiksen.

– Det faldende bankudlån ærgrer os, for vi lever jo af at låne penge ud, men det er vilkårene i det nuværende marked, siger han videre.

Mens Spar Nords samlede bankudlån i første halvår falder med 2,3 milliarder kroner, stiger bankens formidling af realkreditudlån til gengæld med 2,8 milliarder kroner. Dermed opvejes faldet i bankudlånet, og Spar Nords samlede kreditformidling vokser med en procent i første halvår.

Fastholder opjustering
På baggrund af udviklingen i første halvår opjusterede Spar Nord i juli forventningerne til basisindtjening før nedskrivninger fra niveauet 800 millioner kroner til niveauet 900 millioner kroner, og den forventning står uændret.

Om Spar Nord
Med mere end 255.000 kunder, cirka 1.350 medarbejdere og en egenkapital på 5,6 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 67 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Kundetilgang slår rekord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER