25 børn fra Sæbygårdskolen afsted på ferie

25 børn fra Sæbygårdskolen afsted på ferie

15. august 2012 - kl. 5:22 - af

Igen i år, var en gruppe voksne fra Sæbygårdskolen opsat på at få en fantastisk tur på Læsø med 25 børn. ”Vi kan kun takke de gavmilde sponsorer, som har været med til at gøre denne tur muligt. En stor tak til Lions Sæby, Lions Jyske Ås, Odd Fellow Frederikshavn samt Inner wheel der har givet 30.000 kr., hvilket i princippet er det, der har gjort, at vi overhovedet har kunnet komme af sted”, fortæller Jakob Flensborg, SFO leder på Sæbygaardskolen. Her fortæller han om den fantastiske tur:

”25 elever fra 0.-9. klasse og 7 voksne var klar til en fantastisk tur på Læsø med mange gode oplevelser, hygge og godt samvær. For nogle af børnene, måske også den eneste ferie de ville komme på hen over sommeren, inden skolen starter igen. Det er svært at få en sommer til at gå, og man kan hurtigt komme til at kede sig. Denne tur er en skøn mulighed for at være med til at give børnene en god oplevelse at fortælle om på klassen, når de igen sidder sammen med deres kammerater efter ferien.

Mandag den2. juli klokken 10.15 stod alle børn og voksne klar til at trække cyklerne ombord på færgen til Læsø. Der blev vinket farvel til de mange forældre, og så af sted det gik. Alle var spændte på turen og humøret var højt. Der blev fundet pladser om bord, og madpakkerne blev fundet frem. Børnene havde ikke ro til at sidde stille længe, og der blev gået på opdagelse på færgen, hvor de første at de 100 kroner i lommepenge blev brugt.

Da færgen kom til Læsø og alle var klar med hjelm ved cyklerne, kørte vi af sted mod Gammelgård i Byrum i små hold. Hurtige hold og dem som havde brug for flere pauser. Solen skinnede, og humøret var højt, da vi nåede Gammelgård, hvor vi skulle bo hele ugen. Her blev vi alle indlogeret på 4 mands værelser med eget badeværelse og lille te køkken. Der kom hurtigt til at se ud, som om vi havde været der længe. Leg både på fodboldbanen og på værelserne kom hurtigt i gang. Men meget vigtigt, skulle der også være tid til at komme i den fine lille svømmehal, som er på Gammelgård. Svømmehallen blev flittigt brugt hver dag, og var et stort hit blandt børnene. En ferie hvor børnene kom i blød hver dag. Inden rejsen havde 2 af personalet (Jakob Flensborg og Helle Christensen) fornyet deres livredderbevis. Børnene glædede sig til at bade, og de blev delt op i 2 mindre gruppe. Dem som ikke svømmede først hjalp med at gøre klar til aftensmaden, hvor menuen stod på spagetti og kødsovs. Alle børnene havde på skift opgaver, hvor de skulle hjælpe i køkkenet. Til aften var der hygge med leg og lakering af negle.  Is skulle vi også have, som man jo skal hver dag, når man er på ferie. Klokken 23 skulle der være ro på Gammelgård, så kl. 21.30 begyndte børnene så småt at gøre klar til at sove. Der skulle lige være tid til at savne dem der hjemme og selvfølgelig også til en historie.

Tirsdag gik turen til Saltsyderiet, hvor den pensionerede skolelærer Poul fortalte om at syde salt. Børnene blev fanget af hans fantastiske fortælling, hvor kropssprog, tonefald og mimik var en stor del af hans måde at fortælle om saltet på Læsø. Hver især fik vi lidt salt i højre hånd. Farven på saltet skulle godkendes. Saltet skulle knitre ved øret når man gnubbede det mellem 2 fingre, og det skulle smages. Til sidst skulle vi kaste det over venstre skulder ud i karet og ønske. Madpakkerne blev spist ved legepladsen, og børnene gik på opdagelse i området. Mange fik købt gaver med hjem. Menuen stod på kyllingegryde.

Onsdag var madpakkerne igen pakket og klar i taskerne, nu var der nemlig marked i Byrum, hvor der selvfølgelig var mange fine ting og sager at købe, for både børn og voksne. Om eftermiddagen blev der lavet bål, hvor der blev lavet skumfiduser i massevis.

16 børn og 4 voksne skulle sidst på eftermiddagen på cyklerne igen, nu gik turen til en kæmpe oplevelse på hesteryg. Der var planlagt en times ridetur på islandske heste fra Krogbækgård. Alle var spændte og for mange af børnene og 2 af de voksne, var det første gang de skulle på hesteryg. Solen skinnede og det var en fantastisk tur, da vi efter nogen tid kom ud af stalden. Vi skridtede ud over rønnerne og rundt pigestenen. Der var store smil at finde på de glade børns ansigter. Det var en kæmpe oplevelse, og da turen var slut stod vi tilbage med børn, som ikke ville hjem til Gammelgård, de ville blive ved ”deres” hest. Der blev snakket højlydt på cykelturen tilbage, hvor aftensmaden, som stod på Pitabrød, ventede. De største af børnene fik fornøjelsen af at tage alene ind til Byrum i bio og se den nye Spiderman i 3D.

Torsdag kunne børnene være med til at vælge, hvad de gerne ville opleve. Museumsgården, Læsø tårnet og dyregården var nogle af de oplevelser, der var på programmet denne dag. Det var en fantastisk dag, solen skinnede og rigtig mange hyggede sig med dyrene på gården, hvor et lam fik sutteflaske, og 8 killinger fik meget af opmærksomheden fra børnene. Eftermiddagen sluttede på legepladsen i Byrum, hvor vi alle fik is. Godt sultne kom vi hjem fra en dejlig dag, hvor menuen stod på pizza.

Fredag, efter morgenmaden var spist og cyklerne pakket, begyndte turen hjem, med snuden mod færgen i Vesterø, hvor vi efter en god tur med færgen ville ankomme til Frederikshavn kl. 11.10 med en gruppe meget trætte børn. Mange forældre stod forventningsfulde ved kajen og ventede på deres skønne børn. Vi var dog nogen som cyklede den lange vej hjem til Sæbygårdskolen, hvor de sidste blev hentet.

En fantastisk tur var slut. Mange gode minder, som der vil blive talt om længe efter denne dag. En stor tak igen til de legater, der gjorde denne tur muligt. Tak for de mange gode oplevelser både fra børn og ikke mindst fra de voksne, som deltog i turen til Læsø”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '25 børn fra Sæbygårdskolen afsted på ferie' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER