Stærkt halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel

Stærkt halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel

14. august 2012 - kl. 15:59 - af

Sparekassen Vendsyssel kan for første halvår 2012 præsentere et overskud på 93 mio. kr. før skat, hvilket er tilfredsstillende set i forhold til samfundsudviklingen i det forgangne halvår.

Resultatet af den primære drift for første halvår 2012 udgør 175 mio. kr., som er en fremgang på
47 mio. kr., svarende til 36 % i forhold til første halvår 2011. Resultatet indfrier de forventninger, der blev meldt ud i Årsrapporten 2011. Fremgangen i den primære drift skyldes primært en fremgang i nettorente- og gebyrindtægterne på 42 mio. kr. i forhold til samme periode i 2011. Den positive udvikling skyldes en stor aktivitet på boligområdet, samt en mindre udvidelse af rentemarginalen i perioden. Omkostningerne er reduceret med 3 mio. kr., et fald på 2,1 %, som primært skyldes mindre lønomkostninger.

Moderat og kontrolleret vækst trods stagnerende efterspørgsel
Det er lykkedes sparekassen at realisere målsætningen om en moderat og kontrolleret udlånsvækst på trods af en stagnerende efterspørgsel. Sparekassens samlede udlån er øget med 90 mio. kr. til i alt 7,45 mia. kr. sammenlignet med udlånene pr. 31.12. 2011. Indlån inkl. puljer er steget med 254,4 mio. kr. til 7,98 mia. kr. i forhold til 31.12. 2011. Der er således indlånsoverskud i sparekassen.

Sparekassens ledelse finder resultatet tilfredsstillende
”Det tilfredsstillende resultat viser, at vi har formået at fastholde sparekassens indtjening på et højt niveau i første halvår 2012, som igen har været vanskeligt for sektoren”, siger administrerende direktør Vagn Hansen og fortsætter:

”Resultatet beviser desuden, at vores strategi er holdbar og vil bringe os styrket ud af finanskrisen.

Med udgangspunkt i vores primære markedsområde, Vendsyssel, Han Herred, Thy og Vestjylland, kan vi ved en fokuseret indsats tjene os ud af finanskrisen ved at tiltrække nye gode kunder samt øge forretningsomfanget med vores eksisterende kunder”.

Nedskrivninger
Nedskrivningerne udgør 75,6 mio. kr. i første halvår 2012, hvilket er 15 mio. kr. større end samme periode for 2011, men svarer til det forventede. Finanstilsynet har i foråret 2012 præciseret regelsættet vedr. beregningen af nedskrivning på udlån og tilgodehavender. Implementeringen af disse præciseringer i sparekassen vurderes at have medført yderligere nedskrivninger i perioden på ca. 15 mio. kr.

”Sparekassens udlånsportefølje er generel stærk og godt sikret, men den er naturligvis påvirket af konjunkturudviklingen. Det er glædeligt, både for os og den enkelte kunde, at det i en række tilfælde er lykkedes at forhindre eller begrænse et eventuelt tab”, udtaler Vagn Hansen.

Det finansielle fundament er stærkt og solidt
Sparekassens egenkapital er vokset med godt 73,8 mio. kr. til 1,57 mia. kr. ved udgangen af første halvår 2012, heraf udgør garantkapitalen 830 mio. kr.

Sparekassens solvensprocent er 18,4 ved udgangen af første halvår 2012, og er således væsentlig højere end det beregnede individuelle solvensbehov på 9,2 %. Således har sparekassen en solvensmæssig friværdi på 9,2 procentpoint. I perioden har sparekassen optaget et nyt ansvarligt lån på 170 mio. kr. med en løbetid på 10 år for at styrke det i forvejen stærke kapitalgrundlag. Provenuet anvendes delvist til indfrielse af eksisterende ansvarlig kapital, samt til at sikre et solidt fundament, hvis der skulle opstå yderligere konsolideringsmuligheder.

Ud over at være solvent og solid har sparekassen også sørget for at være særdeles likvid i første halvår 2012, bl.a. for at kunne imødegå et muligt fald i indlån på grund af fortsat usikkerhed i markedet. Likviditetsoverdækningen var ved udgangen af første halvår 2012 på 160,5 % mere end lovens krav.

Sparekassen har god plads i Tilsynsdiamanten
Sparekassen Vendsyssel har i 2012 forholdt sig til Finanstilsynets såkaldte Tilsynsdiamant, der opstiller fem pejlemærker for risici, som pengeinstitutterne fra ultimo 2012 bør ligge indenfor. Sparekassen har på alle områder god luft og bevægelsesfrihed i forhold til grænseværdierne.

Forventninger til 2012
Ved at fastholde strategien og fortsat holde fokus på indtjening forventer sparekassen at fortsætte den positive udvikling i kundetilgangen samt øge forretningsomfanget med eksisterende kunder, med deraf stigende indtægter. Omkostningerne vil falde. Sparekassens ledelse forventer, at resultatet af den primære drift for hele året vil ligge i niveauet 300 – 350 mio. kr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stærkt halvårsresultat i Sparekassen Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger