Sæby Apotek informerer: Dosispakket medicin

Sæby Apotek informerer: Dosispakket medicin

12. august 2012 - kl. 0:06 - af

”Fik jeg nu min medicin her til morgen” – sådan spørger mange mennesker sig selv eller sin ægtefælle fra tid til anden. Det er ikke kun gamle mennesker der kan have svært ved at huske, om man har taget sin medicin, det gælder i høj grad også yngre, hvor hverdagen kan være travl og der kommer mange forstyrrelser ind, således at man ikke husker at tage sin medicin, eller tror man har glemt det. Det kan være problematisk både at glemme at tage sin medicin – så får man ikke effekten – eller komme til at tage dobbelt dosis, med risiko for flere og alvorlige bivirkninger.

Som en hjælp til dette, kan man købe doseringsæsker, som findes i flere forskellige størrelser. Ideen er så at man f.eks. en gang om ugen pakker medicin til en uge, med doseringerne delt op i f.eks. morgen – middag – aften – nat. Så er det let at se om man har husket at tage sin medicin.

Et det blevet for uoverskueligt med medicinen, og giver de hyppige navneskift problemer med at hitte ud af at dosere medicin korrekt, kan apoteket tilbyde at pakke medicinen i små plastposer, en til hver dosering. Pakningen sker ved hjælp af maskiner, som er placeret på ca. 10 apoteker rundt om i landet. Her pakkes medicinen under strenge hygiejniske og sikkerhedsmæssige forhold, således at risikoen for fejlpakning er så lav som muligt. Undersøgelser har flere gange vist, at den maskinelle pakning er langt mere sikker end hvis man pakker selv, eller hvis andre pakker for en. Får man pakket på apoteket, leveres der medicin til normalt to uger, og det er i den forbindelse kontrolleret, at medicinen er egnet til at opbevares uden for originalemballagen.

Økonomisk er ordningen i langt de fleste tilfælde på samme niveau eller billigere end ved at købe medicinen og selv dosere. Derudover undgår man at kassere ubrugelig medicin, fordi man har skiftet inden pakningen er brugt op. På apoteket får vi jævnligt store mængder returmedicin til destruktion.

Spørg på apoteket hvordan vi bedst løser dine udfordringer med medicinhåndteringen.

God søndag
Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Dosispakket medicin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER