Sæby Baptistkirkes guds-tjeneste bliver ganske særlig!

Sæby Baptistkirkes guds-tjeneste bliver ganske særlig!

11. august 2012 - kl. 15:28 - af

I morgen, søndag bliver Sæby Baptistkirkes gudstjeneste en ganske særlig anledning!

Baptistkirkens dåbspraksis adskiller sig fra Folkekirkens, ved at man først bliver døbt, når man selv ønsker det, og selv kan svare “Ja” til, at man tror på Jesus Kristus! Derfor døbes der aldrig spædbørn i Baptistkirken. På søndag vil en voksen kvinde blive døbt, men dåbskandidaten har ønsket at dåben foregår i havet! Derfor kommer første del af gudstjenesten til at foregå i kirken på Vestergade 3, klokken 10.00 og ca. klokken 10.30 følges alle ad ned til stranden, hvor dåben, og den resterende del af gudstjenesten finder sted.

En dåb i Baptistkirken udføres også anderledes: Her går både præst og den, der skal døbes ud i vandet, og den, der ønsker dåb, bliver dykket helt ned under vandet. På den måde symboliseres det, at det gamle er forbi, og noget nyt kan begynde. Dette er også en parallel til Jesu død og opstandelse igen påskemorgen.

Præst Bente Højris siger: Dåben har to sider. Den ene side, som Folkekirken understreger ved at selv spædbørn bliver døbt, er at dåben er Guds gave. Den anden side, som kommer til udtryk hos bl.a. baptisterne er, at vi ikke får den gave, med mindre vi selv ønsker den. Man kan sammenligne den med en pagt, som der skal to til for at indgå, og hvis ikke Gud først rakte sin hånd ud imod os, var der for os ingenting at tage imod.

Alle er velkomne til at deltage i gudstjenesten!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Baptistkirkes guds-tjeneste bliver ganske særlig!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER