En lovændring skal forbedre brugen af lægehelikopter

En lovændring skal forbedre brugen af lægehelikopter

6. august 2012 - kl. 15:56 - af

Skal den midt-og nordjyske lægehelikopter udnyttes fuldt ud, så skal loven for døgnflyvninger laves om, mener Region Nordjyllands beredskab.

Næsten hver fjerde af helikopterens flyvninger sker om natten, men potentialet er endnu større, skriver P4Nord.

Den geografiske spredning mellem de syv landingspladser, hvor helikopteren har lov til at lande i Nordjylland – Sindal, Hjørring, Aalborg, Hadsund, Aars samt to steder i Thisted, gør at det nogle gang bliver vurderet, at det ikke kan betale sig at rekvirerer helikopteren.

Der er, som reglerne ser ud nu, begrænsninger på natflyvning, hvilket gør, at nogle patienter ikke får samme tilbud, som hvis de bliver syge eller kommer til skade om dagen, fortæller Poul Anders Hansen, der er leder af det præhospitale beredskab i Region Nordjylland. Han fortæller endvidere at helikopteren teknisk set sagtens kan flyve om natten, og at det kun er loven, der spænder ben.

En lægeambulance må både køre for stærkt og køre over for rødt hvis, der er behov for det.  Lægehelikopteren skal flyve efter samme regler, som hvis en privatperson anskaffer sin egen helikopter, og det er ikke rimeligt.

I august kommer et udvalg under sundhedsministeriet med anbefalinger for fremtidens helikopterberedskab.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En lovændring skal forbedre brugen af lægehelikopter ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER