Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

31. juli 2012 - kl. 9:01 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Eksportmarkedsvæksten dykker

Danmark
Der er udsigt til recession i euroområdet i år. Siden euroens indførelse har euroområdet kun en gang tidligere haft et år med negativ vækst. Det var i 2008, hvor den økonomiske krise for alvor satte ind. De sløje vækstudsigter har stor betydning for dansk økonomi, da euroområdet er den største aftager af danske eksportvarer og tjenester Derudover er der i Sverige og Storbritannien, to andre store danske eksportmarkeder, også udsigt til ingen eller svag vækst i år. Ser vi bort fra kriseårene 2008 og 2009, er der i år udsigt til den laveste eksportmarkedsvækst i tyve år, og dermed en vækst der ligger et stykke under de vi normalt har været vant til. Dykket i eksportmarkedsvæksten har rod i eurokrisen som imidlertid svækket eurokursen overfor en række valutaer. Da den danske krone er bundet op på euroen får danske eksportvirksomheder glæde af den svagere euro som har resulteret i en svagere kronekurs. Det betyder, at danske varer er blevet billigere, og det giver et plaster på det sår, som den markante efterspørgselstilbagegang har åbnet hos danske eksportvirksomheder. Samlet set er der udsigt til, at eksporten i år og næste år vil slippe speederen og fortsætte frem i et lavere gear. Det betyder, at eksporten i år vil vise mere beskeden fremgang og kun vokse med godt 1 procent. Næste år vil byde på en smule højere vækst – omkring 2,5 procent. Det står i skarp kontrast til 2011, hvor eksporten voksede hele 6,8 procent. Faldet i udlandets efterspørgsel efter danske varer og tjenester lægger større pres på skuldrene af den indenlandske økonomi og effekterne fra de tiltag kan hjælpe den indenlandske efterspørgsel i gang. Det gælder blandt andet fremrykning af offentlige investeringer, renovering af alment boligbyggeri, investeringsvinduet, udbetaling af efterlønsbidrag og de kommende skattelettelser. Effekten af disse tiltag er dog imidlertid indtil videre udeblevet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER