Spejderenes lejr nærmer sig afslutningen

Spejderenes lejr nærmer sig afslutningen

29. juli 2012 - kl. 11:38 - af

En stor del af spejderlivet, er det internationale fællesskab. Som spejder i Sæby, kan det være svært at forstå, at man er medlem af et fælleskab med næsten 40 millioner medlemmer.

Når man så til gengæld står midt på en stor Jamboree som Spejdernes lejr, med rigtigt mange udenlandske spejdere, så begynder det at blive virkelighed. At der findes et fællesskab på tværs af uniformsfarve, landegrænser, religion, m.m.

Fra Sæbygaard Spejdernes lejr, kan spejderne se de ægyptiske spejderes lejrplads, de holder ramadan, og spiser morgenmad midt om natten. Spejderne fra Schweitz inviterede på ostefondue, og hos spejderne fra Uganda dukkede kun et par stykker op, de andre nåede ikke at få visum.

Sæbygaard Spejderne har som før nævnt været så heldige at være vært for de amerikanske, og det har været en rigtig god oplevelse. Ved den sidste flaghejsning takkede de for at måtte være med til at grave mange af hullerne, og det er nok første gang sæbyspejderne er blevet takket for det. Grupperne har udvekslet gaver og mailadresser, og er enige om at forbindelsen skal holdes ved lige i fremtiden, så måske venter en spejderlejr i Italien i fremtiden.

It fylder en del på denne lejr. Hver spejder gruppe har en mobilkasse med elstik til spejdernes (og ledernes) mobiler, den afleveres i en container, fyldt med hylder og stik, og så kan kassen afhentes igen efter et par timer, en hurtig, sikker og effektiv måde at få opladet mange telefoner, pc´er og Ipads på.

Og hvad skal alt det så bruges til på en spejderlejr? – tænker mange sikkert.

Men nutidens spejdere er på løb med QR koder, tilmelding til aktiviteter sker via mobilen, det sammen når hele gruppen bestiller billetter til badelandet.

Sms-tjeneste giver informationer i løbet af dagen, med tilbud om aktiviteter, fx. mesterskab i levende bordfodbold, natløb, klatrekursus, og aflysninger. Spejdernes lejr har for alvor vist, at også den nyeste teknik kan udnyttes til aktiviteter, som kræver samarbejde og højt aktivitetsniveau.

En anden vigtig ting ved Spejdernes lejr har været fælleskabet mellem de forskellige grupper i Frederikshavn kommune, et fælleskab, som sikkert skal udbygges i de næste år.

Lejren sluttede lørdag aften, med et stort arrangement på Scenen. Showet blev vist på regionernes kanal, og hos spejderne blev der gættet ivrigt på hvilket band, der skulle afslutte. Så skal der siges farvel til gamle og nye venner, inden spejderne kan tage bussen hjem til Sæby i dag søndag.

Spejderlivet starter igen i uge 34, til den tid er uniformen blevet vasket, soveposen luftet og de mange billeder på gruppens hjemmeside (dds-saeby.dk) set igennem. I den ugen er også nye interesserede børn og unge børn velkommen til at komme i spejderhuset og prøve spejderlivets mange aktivitetsmuligheder.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejderenes lejr nærmer sig afslutningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER