Antal af solcelleanlæg eksploderer

Antal af solcelleanlæg eksploderer

25. juli 2012 - kl. 0:23 - af

Danske boligejere efterspørger solceller som aldrig før, og det får antallet af boliger med solcelleanlæg til at eksplodere. Siden nytår er det totale antal registrerede anlæg i Danmark mere end firedoblet. Det viser en opgørelse, som Spar Nord har lavet i samarbejde med Energinet.dk

2012 er godt på vej til at blive det år, hvor solcelleanlæg for alvor slår igennem i Danmark. Ved årets begyndelse var der i alt 2.681 solcelleanlæg registreret i Danmark, og det tal er i juni vokset til mere end det firedobbelte, nemlig 11.027 anlæg. I samlet ydelse svarer det til en stigning fra knap 11 megawatt til næsten 52 megawatt.

Hvis udviklingen fortsætter resten af året, er der tale om en stigning på over 900 procent i antallet af registrerede anlæg sammenlignet med sidste år. Det viser en opgørelse over udviklingen frem til 15. juni i år, som Spar Nord har lavet i samarbejde med Energinet.dk

– Det er helt ekstremt, det vi oplever lige nu, siger boligansvarlig i Spar Nord Claus Conradsen.

Han har i flere år stået i spidsen for et omfattende projekt, der via uddannelse og samarbejde med en række energivirksomheder har til formål at sætte bankens rådgivere i stand til at rådgive kunderne om energioptimering – blandt andet i form af solcelleanlæg.

– Vi har længe opfordret vores bolig-kunder til at forfølge de økonomiske fordele, der er ved solcelleanlæg, og nu ser det ud til, at der generelt er sket et gennembrud, fortsætter Claus Conradsen.

Attraktiv ordning
Ifølge pressechef i Energistyrelsen Ture Falbe-Hansen skyldes den høje vækst i antallet af solcelleanlæg, at prisen for solcellerne er faldet kraftigt, så det nu er blevet tilstrækkelig attraktivt at installere solcellerne for boligejerne.

– En af forklaringerne på den voldsomme vækst er Nettomålerordningen, hvor ejere af solcelleanlæg ikke skal betale afgifter og moms af den strøm, som de selv producerer og forbruger inden for et år. Dertil kommer så et fald i anlægsprisen, der tilsammen giver en kortere tilbagebetalingstid i forhold til for bare få år siden, hvor solceller ikke kunne betale sig, siger han.

Claus Conradsen pointerer desuden, at de fleste boligejere også har mulighed for at lade sig beskatte efter virksomhedsskatteordningen, der giver mulighed for at afskrive på anlæggets anskaffelsespris, og det gør tilbagebetalingstiden endnu kortere.

Spar 5.000 kroner
Ifølge Claus Conradsen har de rekord lave renter også været med til at gøre en investering i solcelleanlæg attraktivt. For selv om boligejere låner til solcelleanlægget i form af et fastforrentet realkreditlån, så vil den samlede besparelse allerede det første år typisk løbe op i 4-5.000 kroner.

– Hvis du installerer et solcelleanlæg i dag, sikrer du dig ikke alene et godt afkast og en overskuelig tilbagebetalingstid. Du sikrer dig også mod stigende elpriser i de næste mange år. Og det er en stor fordel, fordi du bliver uafhængig af de hastigt stigende elpriser, der, som det ser ud nu, kun kender én vej, lyder det afsluttende fra Claus Conradsen.

Om Spar Nord
Med mere end 250.000 kunder, cirka 1.400 medarbejdere og en egenkapital på 5,5 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.
Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Antal af solcelleanlæg eksploderer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER