Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

18. juli 2012 - kl. 0:06 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Rekordoverskud på betalingsbalancen


Danmark
Danske virksomheders handel i udlandet faldt en lille smule i maj måned i forhold til april. Dette kommer efter, at eksporten i april nåede et rekord højt niveau. Det var stort set alle brancher indenfor eksporten der oplevede et fald i maj – dog var der fremgang indenfor eksporten af fødevarer. En afgørende faktor har været den forværrede eurokrise. Hvor det tidligere primært var de Sydeuropæiske lande der var ramt af krisen, ser det nu ud til, at Danmarks største eksport marked Tyskland også rammes af krisen. Betalingsbalancen viste i maj måned et overskud på 13,7 mia. kroner, hvilket er det største overskud målt over en enkelt måned. Dette fortsætter en tendens, hvor vi over de seneste 12 måneder har set et samlet overskud på mere end 110 mia. kroner på betalingsbalancens løbende poster. Dette sker på trods af regeringens tiltag for at sætte gang i dansk økonomi, hvilket alt andet lige betyder en forværring af betalingsbalancen. Endelig viste inflationen et fald i maj. Forbrugerpriserne steg med 2,1 % i forhold til maj sidste år, hvilket er et fald i forhold til april hvor inflationen var 2,3 %. Den aftagende inflation har primært været drevet af faldende priser på benzin og andet brændstof, hvilket afspejler den øgede usikkerhed i verdensøkonomien. At det er blevet billigere at være dansker er altså en sideeffekt af eurokrisen, der samtidig går hårdt ud over beskæftigelsen og lønvæksten. Det er således næsten helt sikkert, at priserne fortsat kommer til at stige hurtigere end lønnen efter skat i 2012. Lønvæksten tegner i sig selv til højst at blive omkring de to procent, og samtidig er der reelt en stigning i indkomstskatten i år, som følge af skattereformen i 2009 og genopretningsplanen fra 2010.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger