LivredderPatruljen lægger vejen forbi Sæby

LivredderPatruljen lægger vejen forbi Sæby

17. juli 2012 - kl. 13:30 - af

De specialuddannede livreddere fra TrygFonden Kystlivredning lægger vejen forbi Sæby Havn. Der er lagt op til en sjov og spændende dag, hvor livredderne viser deres udstyr frem, fortæller om sikkerhed ved og i vand og laver sjove konkurrencer for børnene.

Den 21. juli kl. 11.00 kan børn og voksne møde den populære LivredderPatrulje, når livredderne parkerer deres gule patruljebil på havnen i Sæby. Her vil livredderne give gode råd til børn og voksne om, hvordan man som familie færdes sikkert ved og i vand samt vise, hvordan man bjærger en person og giver livreddende førstehjælp. Børnene kan også prøve at sidde i den motordrevne redningsbåd, padle på et rescueboard i strandkanten, give hjertemassage til en dukke og hjælpe til med at redde en livredder op af havnebassinet.

Der er lagt op til en sjov og spændende dag i selskab med livredderne, men baggrunden for besøget er ganske alvorlig. TrygFondens Nationale Druknestatistik viser, at i gennemsnit 67 personer hvert år mister livet som følge af en drukneulykke i Danmark, og derfor er der al mulig grund til at sætte fokus på sikkerheden, fortæller René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

”Der er en naturlig fare ved at færdes i nærheden af vand, både når man er på stranden og når man går en tur på havnen. Derfor skal man være klar over, hvilke forholdsregler man skal tage, og hvad man skal gøre, hvis der sker en ulykke. Vi håber derfor, at forældre vil tage børnene med og få en sjov og lærerig oplevelse sammen med vores dygtige kystlivreddere”, siger René Højer.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivrednings knap 200 specialuddannede kystlivreddere, der passer på badegæsterne på 34 strande og havnebade i Danmark, og i år lægger LivredderPatruljen vejen forbi 140 forskellige strande og havne. Det er 14 år i træk, at livredderne tager på turné i sommerlandet for at give gode råd til, hvordan man færdes sikkert ved og i vandet og demonstrere livreddende førstehjælp.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har lavet en kort film om De 5 Nationale Baderåd. Se, hvad du skal være særligt opmærksom på, inden du og familien tager på stranden: http://vimeo.com/27809761#

De 5 Nationale Baderåd

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

Læs mere om sikkerhed i og ved vand på: http://www.respektforvand.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LivredderPatruljen lægger vejen forbi Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER