Ordet er frit: Kæmpevindmøller og mere Viden!

Ordet er frit: Kæmpevindmøller og mere Viden!

12. juli 2012 - kl. 13:20 - af

I vores søgen efter information om Kæmpevindmøller har vi fundet en del materiale, der desværre ikke har beroliget os, i forhold til eventuelt at blive naboer til 5 Kæmpevindmøller der er over dobbelt så høje som fx Cloostårnet og med et vingeareal på størrelse med en fodboldbane.

Vindmøllebekendtgørelsen tillader bl.a., at vindmøller må larme mere end dobbelt så meget som almindelig industri, og det vel og mærke, når der kun blæser 6 eller 8 m/s. Blæser det mindre, mellem eller mere findes der ingen grænser for, hvor højt støjeniveauet må være, og det gælder både dag og nat.

En del af den viden, der foreligger om støj fra vindmøller, baseres på beregninger og litteraturstudier og ikke på faktiske målinger og menneskelige oplevelser.

Tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt (V) og flere kommuner i Danmark, der tidligere har været tilhængere af vindmøller, har nu skiftet synspunkt efter, at de har sat sig grundigt ind i konsekvenserne og lyttet til de berørte mennesker, der dagligt må leve med de voldsomme gener fra Kæmpevindmøller.

På baggrund af den nyeste vindmøllebekendtgørelse og dennes manglende beskyttelse af mennesker, havde tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt kaldt den nuværende miljøminister Ida Auken i samråd d. 26. juni, og hendes mangelfulde svar kan læses/høres på www.stilhed.eu.

Vi i protestgruppen mod Kæmpevindmøller ved Tamholt håber, at byrådet i Frederikshavn Kommune vil sætte sig bedre ind i sagen end vores minister på området, når de skal beslutte om Kæmpevindmølleprojektet skal realiseres.

På vegne af Protestgruppen mod Kæmpevindmøller ved Tamholt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Kæmpevindmøller og mere Viden!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER