Betalingskort: Sådan undgår du kortkaos på ferien

Betalingskort: Sådan undgår du kortkaos på ferien

7. juli 2012 - kl. 0:48 - af

I de kommende uger tager tusindvis af danskere på udlandsrejse med betalingskortet som det primære betalingsmiddel på rejsen. Og selv om kortbetaling som regel er uproblematisk, er der nogle forholdsregler, som er nyttige at være opmærksom på.

Danskerne har i dag mere end 3,5 millioner Visa/Dankort, og de blev sidste år brugt mere end 51 millioner gange i udlandet.

Sommerferien er højsæson for brug af betalingskort i udlandet, og mange danskere er afhængige af kortet som betalingsmiddel til at betale blandt andet hotel og transport på ferien. Af samme grund er der en række forholdsregler, som ifølge kortansvarlig i Spar Nord Brian Kirkelund Hansen er vigtige at holde sig for øje.

1) Husk flere kort

Først og fremmest er det ifølge Brian Kirkelund Hansen vigtigt, at man altid har mere end ét kort med på ferien:

– Der er forskel på, hvilke kort de enkelte forretninger modtager, og derfor er det altid en god idé at have flere forskellige kort med sig – eksempelvis Visa/Dankort og MasterCard. Det giver en ekstra sikkerhed for, at du bevarer din betalingsevne, også hvis du skulle være uheldig at miste et af dine kort, siger han.

Banken opfordrer også til at tjekke udløbsdatoen på betalingskortene, idet en stor del af danskernes betalingskort udløber i 2012.

2) Husk kontanter

Selv om betalingskort i dag kan bruges rigtig mange steder, er det fortsat en god idé at medbringe kontanter. Det gælder helt generelt og særligt i de lande, der er præget af finansiel ustabilitet, og hvor der er en forhøjet risiko for, at betalingskort bliver ubrugelige.

– I enkelte lande er der en forhøjet risiko for, at det finansielle system bryder sammen, hvormed dine betalingskort bliver helt eller delvist ubrugelige. Og hvis det sker, vil det selvsagt være en fordel, at du har tilstrækkeligt med kontanter til, at du kan klare dig nogle dage uden betalingskort, uddyber Brian Kirkelund Hansen.

3) Betal i lokal valuta

Mange udenlandske forretninger tilbyder at veksle til danske kroner i forbindelse med kortbetaling.

– Og selv om det kan være fristende at afregne i danske kroner, så er det sjældent en god idé. Du risikerer nemlig, at forretningen giver dig en relativt dårlig vekselkurs, pointerer Brian Kirkelund Hansen og fortsætter:

– Men hvis du alligevel gerne vil have prisen i danske kroner, kan du kræve at få oplyst gebyr og vekselkurs af forretningen, inden du afregner.

4) Pas på beløbsgrænse

Ifølge Brian Kirkelund Hansen har mange kort en beløbsgrænse, der både kan gøre sig gældende dagligt og månedligt, og som betyder, at der midlertidigt ikke kan hæves mere på kortet.

– For Visa/Dankort hedder beløbsgrænsen 20.000 kroner per løbende 30 dage eller 2.000 kroner på en dag. Når grænsen er nået, kan du ikke umiddelbart hæve mere, så det er vigtigt at være opmærksom på grænserne, siger han.

5) Beskyt kort og kode

Endelig opfordrer Spar Nord til altid at være opmærksom på sikkerheden. Blandt andet ved at beskytte pinkoden og ved ikke at opbevare alle betalingskort sammen:

– Og hvis du mister dit kort eller får mistanke om misbrug, skal du hurtigst muligt kontakte din bank eller kortudsteder for at få kortet spærret, understreger Brian Kirkelund Hansen.

Banken henviser til, at Nets træffes uden for almindelig åbningstid på telefon +45 4489 2929, hvis der er behov for af spærre et kort.

Om Spar Nord

Med mere end 250.000 kunder, cirka 1.400 medarbejdere og en egenkapital på 5,5 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Betalingskort: Sådan undgår du kortkaos på ferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER