Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

3. juli 2012 - kl. 9:33 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden stabiliseret

Danmark

I maj var 162.500 personer ledige. I forhold til april er ledigheden steget med 900 personer. Det bringer ledigheden op på det højeste niveau siden august sidste år. At ledigheden stiger med 900 personer, er på ingen måde alarmerende. Ser vi tilbage på det seneste år, har ledigheden ligget overraskende stabilt, når man tager højde for, at dansk økonomi i samme periode har været ramt af recession og lavvækst. Et kig på ledighedstallene giver dog ikke det fulde billede. I samme periode er beskæftigelsen således faldet med omkring 10.000 personer, hvorfor arbejdsmarkedet må siges at være mere under pres, end ledighedstallene umiddelbart tilsiger. I vores nye prognose for dansk økonomi, som vi udsendte i sidste uge, har vi nedrevideret vores skøn for væksten i dansk økonomi i år, så vi nu regner med en vækst i BNP på omkring 0,9 %. Det vil efter vores vurdering ikke være tilstrækkeligt til at holde gang i arbejdsmarkedet, og det vil føre et yderligere beskæftigelsesfald på omkring 10.000 personer med sig. Det vil dog kun give anledning til en stigning i ledigheden på et par tusinde personer, da vi venter, at flere vil forlade arbejdsstyrken. Næste år venter vi fortsat, at væksten vil ligge på omkring 1,2 %, hvilket vil være tilstrækkeligt til at stabilisere arbejdsmarkedet. Væksten næste år vil blandt andet blive hjulpet på vej af den nyligt indgåede skatteaftale mellem regeringen, Venstre og Konservative, som sænker skatten på arbejde næste år.

Tallene for boligmarkedet i sidste uge var glædelige. For både enfamiliehuse og ejerlejligheder samt sommerhuse var der prisstigninger. Fra mart til april steg priserne således med henholdsvis 1,3 % og 1,4 %. På trods af de glædelige tal for det danske boligmarked, er det dog ikke vores vurdering, at der er tale om en ny opadgående trend. I stedet ser vi, at dette kan være begyndelsen til en stabilisering af boligmarkedet, der i øjeblikket bliver hjulpet af rekordlave boligrenter. Den netop indgåede skatteaftale vil yderligere betyde, at flere danskere får et større rådighedsbeløb næste år, hvilket vil bidrage positivt til boligmarkedet. På den anden side er vækstudsigterne for dansk økonomi, som beskrevet ovenfor, ikke imponerende, og vi forventer derfor at boligpriserne næste år vil være mere eller mindre uændrede.

Renter

I denne uge holder ECB sit månedlige rentebeslutningsmøde. I den forbindelse bliver det interessant at holde øje med Nationalbanken. Vi venter, at ECB sænker sin ledende rente med 0,25 procentpoint. Det vil umiddelbart få Nationalbanken på banen og sænke udlånsrenten tilsvarende. Vi venter ydermere, at ECB sænker renten på sin indlånsfacilitet med 10 procentpoint. Det kan få Nationalbanken til at sænke indskudsbevisrenten til nul eller måske endda negativ. Det er dog vigtigt og bemærke, at eftersom de danske pengepolitiske renter er tæt på nul, er det ikke nødvendigvis givet, at Nationalbanken vil følge sin sædvanlige reaktionsfunktion.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger