Råstofplan i supplerende <br>høring

Råstofplan i supplerende
høring

30. juni 2012 - kl. 0:09 - af

Det er et spørgsmål om grundvandsbeskyttelse og ændringer i enkelte områder, der nu får Regionsrådet til at sende forslaget til råstofplan i en supplerende høring fra 29. juni til 24. august. Tidligere indsendte bemærkninger er stadig gyldige og indgår i den endelige behandling af planen.

Region Nordjylland modtog over 100 bemærkninger og yderligere otte forslag til graveområder, da råstofplanen var i høring fra januar til marts i år.

Naturstyrelsen, der repræsenterer staten, har i deres indsigelse bemærket, at planens retningslinje 5 ikke er i overensstemmelse med planprincipperne for beskyttelsen af grundvandet. Her vurderer styrelsen, at kompetencer i forhold til beskyttelse af grundvandet udstikkes af staten – mens det er kommunerne, der skal administrere de statslige anvisninger.

Regionsrådet har derfor på mødet den 26. juni besluttet, at retningslinje 5 tages ud af forslaget til råstofplanen. I stedet bliver vigtigheden af at beskytte grundvandet i forbindelse med råstofgravning beskrevet i planens hovedafsnit.

Regionsrådet kan naturligvis ikke ændre planen uden, at offentligheden eller personer, der bliver direkte berørt, får mulighed for at kommentere på ændringerne.

Derfor kommer den reviderede råstofplan nu til supplerende høring i perioden 29. juni-24. august.

En bred og en smal høring
Ud over indsigelsen omkring kompetencer i forhold til grundvandsbeskyttelse, havde Naturstyrelsen også indsigelser til en række af udlæggene til graveområder. Dertil kommer de otte nye forslag til graveområder.

Disse kommer ud i en bred høring, altså hvor naboer, kommuner, interesseorganisationer og andre parter bliver hørt.

Derudover vil der være en smallere høring i forhold til graveområder, hvor der har været større lokal modstand. Her vil kun de berørte parter blive hørt igen.

Det skal understreges, at de bemærkninger, regionen allerede har modtaget, fortsat indgår i behandlingen af den endelig råstofplan 2012. Planen forventes endeligt vedtaget i Regionsrådet til november.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Råstofplan i supplerende
høring '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER