Kunsthåndværk og Smags-oplevelser holder flyttedag

Kunsthåndværk og Smags-oplevelser holder flyttedag

29. juni 2012 - kl. 1:30 - af

Det så populære marked på Sæby Havn har som alt andet måttet se realiteterne i øjnene i år og måttet sande, at økonomien ikke hænger sammen uden fælles fodslag. Sæby Turistbureau, som de seneste 3 år har koordineret markedet, har i år derfor været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og bede Sæby Handelsstandsforening om hjælp til at bevare en god turistmagnet, da holdningen er den, at vi trods anspændt økonomi skal udvikle og ikke afvikle de gode aktiviteter.

Markedet, som finder sted lørdag den 21. og søndag den 22. juli på Sæby Torv, blev en realitet efter et møde mellem Sæby Handelsstandsforening og de implicerede kunsthåndværkere og fødevareproducenter torsdag aften. Her var stemningen positiv, og flytningen blev modtaget med forståelse, da man var blevet orienteret om de økonomiske udfordringer, som markedet står overfor. Kun en velvillig hjælp og forståelse fra markedets mange samarbejdspartnere fik projektet til at lykkedes. Forskellen mellem at holde markedet på Sæby Havn og på Sæby Torv løber op i omkring 40.000 kr., som det ikke er muligt at kanalisere ud til de involverede, og Sæby Turistforening kan ikke risikere et underskud i år, hvor økonomien er særlig stram.

Både turistchef Inger Grund Petersen og aktivitetschef Henrik Christensen, Sæby Handelsstandsforening, udtrykker tilfredshed med, at det ved fælles hjælp er lykkedes at redde markedet, som ellers stod overfor en aflysning. De håber, at den gode tradition kan fortsætte og at markedet gradvist vil blive udvidet ud fra samme kvalitetskoncept med fokus på spændende kunsthåndværk og nordjyske råvarer.

Det har naturligvis været en skuffende nyhed for de implicerede forretningsdrivende på havnen, at Turistbureauet ikke har de nødvendige ressourcer til at løfte markedet på den gamle værftsgrund, men Turistbureauet og Handelsstandsforeningen håber, at de også i fremtiden vil deltage på markedet med nordjyske smagsoplevelser og sikre den stærke lokale deltagelse.

Turistbureauet og Sæby Handelsstandsforening arbejder fortsat på at finde alternative, mindre økonomisk tunge arrangementer til Sæby Havn, da der her ligger masser af potentiale – ikke mindst efter den omfattende udvidelse og renovering.

En kommentar til “Kunsthåndværk og Smags-oplevelser holder flyttedag” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Kunsthåndværk og Smags-oplevelser holder flyttedag”

  • Det her lugter kun af at Handelstanden ikke ønsker aktiviteter der forgår andre steder end på torvet. Men det er vel ikke noget nyt i.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kunsthåndværk og Smags-oplevelser holder flyttedag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER