Spar Nord: Konverteringsbølgen ruller

Spar Nord: Konverteringsbølgen ruller

24. juni 2012 - kl. 9:55 - af

Siden nytår har boligejerne konverteret og nytegnet 140 procent flere lån end i samme periode sidste år, og mere end halvdelen af de udbetalte lån er nu fastforrentede. Det viser en ny opgørelse fra Spar Nord og Totalkredit.

Exceptionelt lave renter og lanceringen af en række historisk billige realkreditlån betyder, at danske boligejere nu i stor stil skifter ud i deres realkreditlån.

Danmarks største udbyder af realkreditlån til ejerboliger – Totalkredit – har siden nytår gennemført 140 procent flere konverteringer og udbetalinger af nye boliglån end i samme periode sidste år. Samme billede tegner sig i Spar Nord, der har haft rekordmange konverteringer i maj, og det fortsætter i juni.

– Mange boligejere har tilsyneladende ventet på at få renten helt i bund, og det har vi så fået her i 2012, hvor renten har slået den ene bundrekord efter den anden, siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

– Vi har længe anbefalet boligejerne at agere, mens renterne er så vanvittigt lave, og nu ser vi, at det sker, fortsætter han.

Vælger fast rente
Af det totale antal realkreditlån, som Totalkredit har udbetalt siden begyndelsen af maj, hvor den nuværende konverteringsbølge tog fart, har over halvdelen været med fast rente. Det svarer næsten til en fordobling sammenlignet med 2011, hvor godt en fjerdedel af de udbetalte lån var med fast rente.

– Vi har i dag en situation, hvor boligejere kan låse renten fast på 2 – 2,5 procent i 15 år eller 3 – 3,5 procent i 30 år. Og nu ser det ud til, at boligejerne har fået øjnene op for den mulighed og sikrer sig med fast rente, uddyber Martin Lundholm og fortsætter:

– De variabelt forrentede lån er fortsat billigst på kort sigt, men vi anbefaler helt klart at tænke langsigtet, når det handler om boliglån.

Anden bølge i år
Det er kun fem måneder siden, at de lave renter sidst udløste en regulær konverteringsbølge på det danske realkreditmarked. Det skete i januar, da Totalkredit og de øvrige realkreditinstitutter for første gang åbnede et 30-årigt lån på 3,5 procent i rente.

– 2012 har generelt været et hektisk år, fordi krisen i Sydeuropa har åbnet lånemuligheder, som vi aldrig havde troet muligt, siger Martin Lundholm.

Han henviser til, at realkreditinstitutterne alene i løbet af de seneste uger har åbnet for 30-årige lån på 3 procent i rente samt 15- og 20-årige lån på 2 procent i rente.

Om Spar Nord
Med mere end 250.000 kunder, cirka 1.400 medarbejdere og en egenkapital på 5,5 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 69 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: Konverteringsbølgen ruller ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger