Sæby Apotek informerer: Sårbehandling

Sæby Apotek informerer: Sårbehandling

24. juni 2012 - kl. 0:16 - af

Det er aldrig særlig sjovt at få et sår. Mange småsår heler dog heldigvis uden at man behøver at foretage sig noget. Andre sår kan kræve en eller form for behandling som hjælp til sårhelingen. Det er ikke ligegyldigt, hvordan man bærer sig ad, når såret skal kureres. Hver type sår skal have sin særlige form for pleje, men generelt kan man sige, at såret skal være rent og så heler såret bedst, hvis det hele tiden er fugtigt. Den gamle tro på, at såret bare skal have luft for at hele, holder altså ikke fordi såret tørrer ud og derved forsinkes helingsprocessen betragteligt.

Hvis et sår er blevet forurenet af f. eks. jord, kan man rense det ved at skylle med lunkent vand eller isotonisk saltvand. Er såret forurenet med asfalt, må der henvises til lægen. Omgivelserne kan renses med hudvenlig sæbe eller klorhexidinopløsning. Eventuelt kan en stivkrampevaccination komme på tale.

Brandsår behandles med skylning med masser af køligt vand – bliv ved til det ikke gør ondt længere!

Af andre typer sår kan nævnes snitsår, hvor man kan holde sårrandene sammen med en speciel type plaster. Hudafskrabninger skal måske renses, men kan ellers påsættes plaster. Bidsår kræver som regel lægebehandling som følge af faren for infektion.

På apoteket har vi en plasterserie, som kan bruges til alle typer sår, man selv kan behandle og som også sørger for at holde såret fugtigt undervejs i helingsprocessen. Disse bandager (plaster) har yderligere den fordel, at de kan sidde i op til 7 dage, hvorved såret får ro til at hele op.

Apoteket giver gerne råd og vejledning om behandling af sår. Venlig hilsen Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Sårbehandling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER