Efterskole med i modernisering af prøve i naturfag

Efterskole med i modernisering af prøve i naturfag

23. juni 2012 - kl. 15:38 - af

Hørby Efterskole er som en af 12 skoler i Danmark med i udvikling af nye prøveformer i naturfag for landets 9. klasser.

Tankerne om en ny naturfagsprøve består i at kombinere fagene fysik, kemi, geografi og biologi og lade eleverne gå til prøve på baggrund af spørgsmål og temaer, der inddrager elementer fra samtlige af de fire naturvidenskabelige fag.

På den baggrund har Ministeriet for Børn og Undervisning igangsat yderligere et forsøg, hvor eleverne i 9. klasse kan komme til en digital skriftlig prøve i fysik/kemi på lige fod med de prøver, der i de senere år har været afholdt i geografi og biologi. Disse prøver tilhører kategorien af de såkaldte ’udtræksprøver’, hvor eleverne skal til prøve i et af fagene sammen med et fag fra den humanistiske faggruppe.

Således har der i de forgange uger været afholdt prøver for efterskolen elever, hvor de i forbindelse med naturfagsprøven har haft 24 timer til at forberede deres oplæg til prøven på baggrund af et lodtrukket spørgsmål, som lærerne – Morten Hedegaard Kristensen og Jesper Ejnar Jensen – forinden har udarbejdet. Spørgsmål, som er udarbejdet ud fra det grundsyn, at eleverne lærer på forskellige måder, hvorfor det skal være muligt at gå til forberedelsen med forskellige indfaldsvinkler.

Sarah Smalbro fra Hjørring går i 9. klasse på Hørby Efterskole og havde til sin naturfagsprøve trukket et emne om jorden, dens magnetfelter, vulkanske aktivitet osv.

– Jeg har været rigtig glad for at arbejde på den her måde, fordi man har god tid til at sætte sig ind i, hvad man vil sige til prøven, fortæller Sarah, for det er det godt, at man kan tage stof fra flere fag og på den måde få forskellige vinkler på det man arbejder med. Det synes jeg er godt, for det stiller krav til, at man selv skal have en plan for, hvordan prøven skal forløbe – det er en styrke, understreger Sarah, der sluttede sin naturfagsprøve med et meget flot resultat.

Hørby Efterskole har sidste prøvedag mandag den 25. juni. Herefter handler det om afslutning af skoleåret, hvor der, i stil med sidste skoleår, bl.a. venter eleverne en tur til Rønde, hvor alle tilbringer et par døgn af afslutningsugen, inden de sidste timer af skoleåret tilbringes hjemme i Hørby med fest fredag aften og dimission lørdag den 30. juni som det endelige punktum for skoleåret 2011/12.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Efterskole med i modernisering af prøve i naturfag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER