Økonomi: Få fradrag ved konkurs

Økonomi: Få fradrag ved konkurs

21. juni 2012 - kl. 7:20 - af

Det er ikke altid alt er tabt, hvis man har penge i klemme i et konkursbo.

I april måned var der 383 danske virksomheder, som måtte dreje nøglen om, og erklære sig konkurs. Og det er ikke alene surt for virksomhedsejeren, men også for de kunder som har et økonomisk udestående med virksomheden.

Har man eksempelvis forudbetalt en vare, men ikke modtaget den, er pengene som udgangspunkt tabt. Men som et plaster på såret, har man i en række tilfælde mulighed for at trække tabet fra i skat. Og det betyder, at man trods alt kan redde en tredjedel af udgiften hjem igen via selvangivelsen, da man kan trække tabet fra i kapitalindkomsten. Det er konsekvensen af en ny kursgevinstlov fra 2010. Loven indeholder dog en bagatelgrænse, som betyder, at købet skal overstige 2.000 kr.

Som et eksempel på et fradragsberettiget tab efter de nye regler vurderede Skatterådet i december 2011, at en elev på en pilotskole kunne trække sit tab fra i skat, da pilotskolen gik konkurs. Uddannelsen var forudbetalt, men eleven nåede kun at få en del af undervisningen, før skolen lukkede. Og Skatterådet slog fast, at eleven havde fradragsret for den del af undervisningen, han havde betalt for, men ikke fået.

For at få fradragsret kræver det, at konkurssagen er endeligt afsluttet. Og da det ofte trækker ud, er det om at gemme beviserne.

I tilfælde af tab på aktieinvesteringer i selskaber som går konkurs, findes der dog en genvej til hurtigere fradrag. Selvom selskabet er gået konkurs, kan man stadig godt handle aktierne, så længe selskabet ikke er blevet afnoteret. Derfor skal man blot sælge sine aktier til sin nabo (eller en anden person som ikke tilhører den nære familie) for et symbolsk beløb. Dermed er tabet realiseret, og man kan trække tabet fra i samme indkomstår.

Af Claus Forrai, www.finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Økonomi: Få fradrag ved konkurs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER