Sæby Fritidscenter har fået installeret solcelleanlæg

Sæby Fritidscenter har fået installeret solcelleanlæg

14. juni 2012 - kl. 5:04 - af

Som den første idrætshal i Danmark, har Sæby Fritidscenter fået installeret solcelleanlæg.

Anlægget forventes at kunne dække 1/3 af centrets samlede forbrug af el.

Formanden for Fritidscentret, Erik Kristensen oplyser, at en investering i en vedvarende el produktion over den lange bane vil kunne give et fornuftigt afkast, og samtidig kan vi bidrag med vores lille del til den globale nedsættelse af CO2 udslippet og mindske afhængigheden af fossile brændstoffer. 
Centerinspektør Tommy Thomsen glæder sig også over, at Centret er blevet grønnere, og at opførelsen af anlægget er sket i et perfekt samarbejde med elinstallatørfirmaet, Søren Jensens Eftf. A/S og Nordjysk VVS. Finansieringen af anlægget er sket dels ved salg af nogle ældre værdipapirer og seneste års opsparing. Med anvendelsen af vore fri midler til bæredygtig energiløsning, mener vi, at vi har fået det optimale ud af vore hensættelser.

De 192 solcelle paneler, som anlægget består af, fylder 326 m2 og er placeret på den øst/vest vendte hovedbygning. Panelerne skal producere el til den ældste og mest energitunge idrætshal fra 1977. Selv om hallen er blevet efterisoleret, og der er installeret tænd og sluk censorer til lavenergi belysning kræves der stadig meget el, da hallen er i brug fra tidlig morgen til sen aften hver dag.

Anlægget indvies og tilsluttes ledningsnettet mandag den 18. juni 2012. kl. 13.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Fritidscenter har fået installeret solcelleanlæg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER