Danish Crown modtog kongelig hæderspris

Danish Crown modtog kongelig hæderspris

14. juni 2012 - kl. 0:03 - af

Danish Crown har leveret en vækstorienteret indsats og opnået en fremtrædende position på verdensmarkedet. Derfor blev Danish Crown i går hædret med Kong Frederik den Niendes Hæderspris. Prisen blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Prins Henrik på Fredensborg Slot.

I de sidste fire år har Danish Crown formået at fastholde en høj eksport på godt 81 procent, hvilket ligger markant højere end sædvanligt i den internationale kødbranche.

– Vi er utroligt stolte over at modtage prisen. Det er en fantastisk anerkendelse af den store indsats, medarbejderne i Danish Crown gennem mange år har ydet – og stadig yder hver eneste dag – for at skabe gode afsætningsmuligheder for dansk svinekød over hele verden, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen.

– Dansk svinekød er bredt anerkendt over hele verden for en høj spisekvalitet og en fødevaresikkerhed i verdensklasse. Det betyder, at forbrugerne på en række betydelige eksportmarkeder har præference for dansk svinekød, siger Kjeld Johannesen.

Det er blandt andet det russiske, det kinesiske og det japanske marked, der trækker virksomhedens eksport op. Danish Crowns eksport til Kina og Rusland udgør henholdsvis 10 procent og 20 procent af den samlede danske eksport til de pågældende lande. For Japans vedkommende udgør Danish Crowns eksport af svinekød en værdi, der svarer til lidt mere end den samlede danske import af varer fra Japan.

– Den høje danske fødevaresikkerhed gør, at Danish Crown har adgang til alle markeder verden over. Samtidig betyder det meget for os, at vi gennem mange års godt samarbejde har opnået varige relationer til de fleste af vores kunder, siger Kjeld Johannesen.

Danish Crown har igennem flere år arbejdet målrettet med markeder uden for EU – som for eksempel Japan, USA, Kina og Australien. Også Sydamerika og Vietnam er markeder, som fremadrettet ser interessante ud i forhold til eksport af dansk svinekød.

Det var underdirektør Søren Tinggaard og COO Søren F. Eriksen, der i dag modtog prisen af Prins Henrik på Fredensborg Slot.

Om prisen
Kong Frederik den Niendes Hæderspris gives for en fortjenstfuld indsats for dansk eksport. Hædersprisen blev indstiftet i 1970 ved en kongelig resolution med det formål at fremme, understøtte og opmuntre eksporten af danske varer og tjenesteydelser.

Facts om Danish Crowns eksport af svinekød
Danish Crown er verdens største eksportør af svinekød
Danish Crown eksporterer 1,4 mia. kg svinekød om året (Regnskabsåret 2010/11)
Hver time året rundt sender Danish Crown en container med svinekød til Kina
Hver 50. minut året rundt sender Danish Crown en container med svinekød til UK
Danish Crown sender hvert år 33 mio. grisetæer til Kina. Det svarer til 6.732 km grisetæer, hvis man lægger alle tæerne i en lang linje. Der er 7.305 km fra København til Beijing, så Danish Crowns produktion på 13 måneder kan række helt til den kinesiske hovedstad

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danish Crown modtog kongelig hæderspris' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER