Stensnæsskolen: Venskab via en flaskepost

Stensnæsskolen: Venskab via en flaskepost

13. juni 2012 - kl. 9:37 - af

Når det handler om svenskere og danskere, tænker vi oftest på de mange opgør, der altid har hersket mellem de to lande; krige, fordomme, interne kampe etc. Men sådan er det heldigvis ikke i den lille historie, vi vil fortælle her. Her er det nemlig lige det modsatte; leg, latter og venskab.

Det hele startede d. 24. maj 2011. Indskolingen på Stensnæsskolen havde tværfaglige dage om PIRATER. Det mundede ud i, at alle børnene sendte en flaskepost af sted fra havnen i Voerså. Det var en blæsende dag med stærk vestenvind, og flaskeposterne skvulpede derudaf. Så var der blot tilbage at vente på svar fra eventuelle flaskepost-findere.

Mandag d. 6. juni 2011 var svenske Carina Löfquist ude at bade på en ø, Måvholmen i Göteborgs skærgård. Her fandt hun Rasmus’ flaskepost og gik straks hjem og læste den højt for sin klasse. Hun er nemlig lærer for på en skole på naboøen, Asperö. Rasmus gik dengang i 1.a, og han og klassen modtog med stor glæde og spænding breve og tegninger fra Carina og de 20 børn, som udgjorde hele skolen. Flere børn på Stensnæsskolen modtog breve fra både børn og voksne, der havde fundet flaskeposter i skærgården, men Rasmus’ flaskepost var den eneste, der førte et besøg med sig.

Det følgende år, blev der sendt breve frem og tilbage mellem de to klasser, og ofte nævnte de svenske børn deres ønske om at tage Stena-færgen til Danmark. Og en dag blev det muligt. De 20 svenske ø-børn havde sammen med deres 3 lærere tjent penge nok til at tage turen fra Asperö til Voerså. De ville komme torsdag d. 31. maj.

”Tänk vad en flaskpost kan göra! Nu ska vi få åka till Danmark och få träffa helt nya vänner och vi ser verkligen fram emot att få träffa er alla!”

Det var en fantastisk besked, at skulle give børnene i 2.a, og der blev jublet højlydt!

Med hjælp fra forældre, blev der bagt boller og kage, der blev handlet ind og stillet et flot dansk frokostbord frem. Eleverne i 2.a bagte traditionen tro pølsehorn og pizzasnegle. Gymnastiksalen blev med hjælp fra pedellen pyntet flot med bøgeblade, og eleverne klippede og klistrede svenske og danske flag sammen som pynt til bordet. Vores svenske venner ville ankomme med bus til skolen kl. 10, og ventetiden var lang. Flere havde haft svært ved at sove og spise morgenmad pga. spænding. Men nu rullede bussen ind og alle spænede ud på parkeringspladsen og bød storsmilende alle 20 børn, 3 lærere samt 10 forældre og bedsteforældre velkommen. Der gik ikke lang tid, før der blev talt, grinet og leget trods to forskellige sprog. Måske var der ikke behov for et program for dagen, men det var nu alligevel hyggeligt at gå tur ned til åen, være på løb, spille fodbold og ikke mindst spille Danmarks skolenationalsport: Rundbold. Dagen gik hurtigt, alt for hurtigt. Flere af klassens forældre nåede at komme og hilse på, inden vi vemodigt måtte se bussen køre af sted med vores svenske venner kl. 15.30. Vi var alle enige om, at målet næste år bestemt må være at tage turen til Asperö i den svenske skærgård.

Godt nok lever vi i en verden med mobiltelefoner, computere og et utal af forskellige interaktive kommunikationsmuligheder, men her er beviset for, at meget kan vindes med den gode gamle flaskepost.

Tekst: Klasselærer i 2A, Lisbeth Østergaard.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stensnæsskolen: Venskab via en flaskepost' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER