Sommeren er højsæson for spritulykker

Sommeren er højsæson for spritulykker

13. juni 2012 - kl. 9:22 - af

Sommeren er højsæson for spritulykker på vejene. Derfor er Frederikshavn kommune med i en landsdækkende kampagne mod spritkørsel. Det skal få flere til at droppe alkohol, hvis de skal køre hjem efter festen eller middagen.

I løbet af årets spritkampagne ”Hvem kører hjem” vil man møde på 2400 store plakater i vejsiden i sommerhus- og beboelsesområder i mange af landet kommuner.

På skiltet ser man et par glas og teksten ”Hvem kører hjem?”. Budskabet skal minde flere om, at inden de møder op til festen eller middagen, så bør de have aftalt, hvem der holder sig ædru og kører hjem.

– Sommeren er en dejlig tid, hvor der er mange sommerfester, festivaler, Sankt Hans-fester og grillaftener, hvor folk får noget at drikke. For at undgå at festen ender med en trafikulykke, så er det vigtigt, at vi alle bliver bedre til at aftale, hvem der skal køre hjem eller griber ind, hvis en beruset person vil sætte sig bag rattet, siger Brian Pedersen fra Frederikshavn kommune.

Hele 62 kommuner deltager i kampagnen ”Hvem kører hjem?” i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, politiet og TrygFonden.

Drinks – uden sprut?!

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden siger hver tredje, at de ville være mere tilbøjelige til at drikke mindre alkohol eller helt fravælge alkohol, hvis de havde et indbydende alternativ.

– Vi ved fra vores undersøgelse, at når folk er til middag eller fester, så er der nogle som drikker alkohol, fordi de oplever, at det forventes af dem. Det er et problem, hvis de for eksempel er i bil. Derfor sender man et godt signal til sine gæster, hvis man også serverer lækre drikke uden alkohol, så de kan køre sikkert hjem, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Dansk Bartender Laug har lavet flere alkohofri drinks for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Find opskrifterne her: www.sikkertrafik.dk/drinks

Den 22. juni vil Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden, Dansk Bartender Laug og politiet afholde Danmarksmesterskab i alkoholfri drinks i Bruuns Galleri i Aarhus: www.bruunsgalleri.dk

Rundt om i landet vil flere kommuner servere alkoholfri drinks til f.eks. havnefester, Sankt Hans og andre sommerarrangementer for at vise, at man godt kan få noget festligt at drikke, selv om man skal køre hjem.

Fakta:

Dræbte i spritulykker udgør omtrent 20 % af alle trafikdræbte, mens alvorligt tilskadekomne i spritulykker udgør 14 % af det samlede antal alvorligt tilskadekomne.

I 2010 blev 55 mennesker dræbt i spritulykker og 250 personer kom alvorligt til skade (NB: tallene for 2011 er endnu ikke offentliggjort)

  • 9 ud af 10 sprituspåvirkede trafikanter er mænd.
  • Spritulykker sker oftest i aften og nattetimerne fredag og lørdag.
  • Der er flest spritulykker om sommeren.
  • Der sker flest spritulykker på landet.
  • Det er typisk biler eller knallerter, der er involveret i spritulykker.
  • Hver 5. trafikdræbte har mistet livet i en spritulykke – dermed er alkohol stadig en af de største dræbere i trafikken.
  • Hvert år stopper politiet cirka 10.000 spritbilister på vejene.


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sommeren er højsæson for spritulykker ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER