Færch-P: Franske fornemmelser i Østervrå

Færch-P: Franske fornemmelser i Østervrå

12. juni 2012 - kl. 12:40 - af

Juni måneds sommerudstilling i Galleri Færch-P får i den grad et fransk snit. Alle tre udstillende kunstnere er nemlig franskfødte. Udstillingen, som der er fernisering på den 2. juni, samler den smukke billedkunst fra Judith Langellier og Dominique Sylvestre og den bemærkelsesværdige keramik af Jean-François Thierion.

Årets sommerudstilling i Galleri Færch-P bliver åbnet lørdag den 2. juni, og der vil de besøgende i det smukke nordjyske galleri kunne opleve flot international kunst i det gamle kirkerum. To af de tre kunstnere har i dag hjemme i Danmark, men alle har de i tidens løb udstillet i udlandet, primært Frankrig – naturligvis.

På væggene i kirkerummet vil hænge billedkunst af Dominique Sylvestre, der udstiller for første gang i Danmark. Hun har i mange år stået i spidsen for det anerkendte, franske masketeater Le Temps Fort Théâtre, hvor hun har kreeret maskerne og rejst med rundt i hele verden – primært Asien, hvilket utvivlsomt har givet hende yderligere inspiration til hendes malerier og masker.

Hendes malerier afspejler den smukke natur, som hun lever i året rundt. Den ene halvdel af året bor hun på en fransk klippeø, og i den anden halvdel dybt inde i de sydvestlige franske skove. Inspirationen er tydelig i hendes malerier, der portrætterer de rå farver og bevægelser, der er i naturens mangfoldige udtryk.

Den anden franske maler, der vil være at finde på væggene i Østervrås gamle baptistkirke, Judith Langellier, må siges at have en anden streg. Som naivistisk maler fokuserer hun på de glade, friske farver og portrætterer det sorgløse og glade liv, gennem den klassiske naivistiske stil. Hendes mål er at få smilet frem ved synet af hendes malerier, og det er ikke svært, når man ser hendes kreative, legende malerier.

Keramik i stor stil
Udstillingens tredje kunstner er keramikeren Jean-François Thierion, der laver krukker og fade i stor skala. Hans imponerende krukker er op til 110 cm høje og vejer omkring 100 kg, mens fadene i visse tilfælde er op til én meter i diameter, al keramikken følger dog de klassiske forskrifter for udformning. Men på trods af, at man genkender formen i hans keramik, henviser udsmykningen af krukker og fade til et mere nutidigt billedligt udtryk. Farverne er ikke typiske for lertøj og motiverne fortæller publikum små historier om fortrydelse, tvivl og vejen mod det uklare. På den måde har Jean-François Thierion løftet sin keramik ud over det sædvanlige og skabt nye oplevelser for de beskuere, der har set hans keramik udstillet over det meste af Europa og i USA.

Fernisering til udstillingen finder sted i Galleri Færch-P lørdag den 2. juni kl. 14.00 til 17.00. Ved ferniseringen vil kunstnerne være til stede og fortælle om deres kunst. Galleri Færch-P vil være vært ved nogle franske fristelser. Udstillingen vil være åben alle lørdage og søndage frem til og med søndag den 1. juli – i tidsrummet 13.00 – 17.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Færch-P: Franske fornemmelser i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER