Sæby Apotek informerer: Forstoppelse….

Sæby Apotek informerer: Forstoppelse….

10. juni 2012 - kl. 0:08 - af

At have en forstoppelse forringer livskvaliteten meget.

Forstoppelsen kan enten være akut eller kronisk, og i begge tilfælde er der behov for hjælp.

Akut forstoppelse kan være forårsaget af mange ting, f.eks. rejser, psykisk pres, sengeleje eller i forbindelse med hård fysisk aktivitet med stort væsketab, kostændringer og rygeophør. Alle disse ting har indflydelse på tarmens bevægelser, men når situationen normaliseres, vil maven også fungere normalt igen.

Der vil der dog ofte være behov for medicin, som hurtigt kan afhjælpe situationen.

En kronisk forstoppelse har andre årsager. F.eks manglende trang til afføring, ringe fysisk aktivitet, undertrykkelse af trang til afføring, psykiske forhold, graviditet og sygdomme samt visse lægemidler. Her må der ofte tages udgangspunkt i den enkelte situation og prøve at ændre på den – og tit er der tale om for lidt væskeindtag.

Dog vil der også her i vid udstrækning være brug for medicinske hjælpemidler, som kan hjælpe tarmen i gang.

I visse tilfælde er det nødvendigt at søge læge, som ved smertefuld forstoppelse uden særlig årsag, blod i afføringen, skiftevis diarre og forstoppelse, forstoppelse hos børn under 2 år og svær forstoppelse hos alle børn.

Man kan forebygge forstoppelse med: rigelig væskeindtag, rigelige mængder af kostfibre, være fysisk aktiv, at tygge maden godt og have gode toiletvaner.Og så findes der medicin, som kan afhjælpe situationen. Der er midler med virkning på tarmindholdet, midler der stimulerer tarmen og midler der bruges direkte i endetarmen.

Er man i tvivl om situationen – så kom på apoteket og spørg om råd. Venlig hilsen Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Forstoppelse....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER