Gør op med dit indre fiske-vanedyr

Gør op med dit indre fiske-vanedyr

6. juni 2012 - kl. 18:19 - af

Mange af os er nogle værre vanedyr når det kommer til hvilke fisk, vi vælger at servere for familien. Oftest falder valget på det, vi kender – laks, torsk eller måske en fladfisk, hvis bølgerne virkelig går højt. Det vil Klostergydens-Fisk i Sæby nu ændre på, og gør hen over sommeren onsdag til den ugedag, der skal stimulere vores appetit på forandring.

Der ryger hver dag masser af torsk og laks hen over disken hos Klostergydens-Fisk Men der er mange andre fisk i havet, og indehaver Helene Aaen har derfor sat sig for at få beboerne i Sæby til at udfordre vanetænkningen ved i sommermånederne at sætte fokus på havets mindre kendte fisk.

Sæsonens varer

Helene Aaen fortæller: ”Det er vigtigt, at benytte sæsonens varer. Det er der man får mest for sine penge, og samtidig giver det en bedre og mere bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer. Det er en skam, at mange fiskespisere sjældent oplever den mangfoldighed, der er i vores maritime baghave. Derfor slår vi et slag for de mindre kendte arter, og håber dermed at medvirke til, at vores kunder bliver inspireret til at prøve noget nyt.”

Som en del af indsatsen for de mindre kendte fiskearter uddeler Klostergydens-Fisk opskrifter fra bl.a. Nikolaj Kirk, Claus Meyer og Boris Buono. For vores lyst til at prøve noget nyt skal ifølge fiskehandleren i hvert fald ikke strande på, at vi ikke ved hvordan fisken skal tilberedes.

Første fisk er gratis

For virkelig at stimulere lysten til at prøve noget nyt sætter Klostergydens-Fisk hver onsdag i sommermånederne en kasse fisk på højkant, som uddeles stykvist gratis til forandringshungrende kunder.

”Alt hvad du skal gøre er at komme ned butikken en onsdag, købe en fisk og så sige ”Appetit på forandring” når jeg har pakket fisken ind til dig. Så får du en hel fisk af mindre kendt kaliber med oven i – helt gratis. Det kan være alt fra hornfisk til makrel, krebs, knurhane, fjæsing og blæksprutter. Samtidig giver vi gode idéer til tilberedning og masser af inspiration til, hvordan du kan lave mad fra havet i dit eget køkken, ” fortæller Helene.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gør op med dit indre fiske-vanedyr' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER