Vand- og naturhandleplaner i offentlig høring

Vand- og naturhandleplaner i offentlig høring

5. juni 2012 - kl. 0:01 - af

Henover sommeren kan kommunens borgere kommentere forslag til de nye vand- og naturhandleplaner gældende for perioden 2012-2015.

Vand- og naturhandleplanerne er i offentlig høring fra 8. juni til 1. september

Handleplanerne er udarbejdet på baggrund af statens vand- og naturhandleplaner, som kan ses på Naturstyrelsens hjemmeside www.nst.dk. Det Grønne Råd i Frederikshavn Kommune har været orienteret undervejs i udarbejdelsen af forslaget til vand- og naturhandleplanerne.

Hvad medfører vandhandleplanen?

Alle landets kommuner er forpligtet til at udarbejde en vandhandleplan, der tager afsæt i statens vandplan for, hvordan miljøtilstanden i vandløb, søer, kystvande og grundvand skal være. Frederikshavn Kommunes vandhandleplan indeholder en række indsatser, som kommunen skal gennemføre i planperioden for at leve op til de nationale mål.

Vandplanen vil komme til at berøre en række borgere. Dels skal rensningen af spildevandet forbedres ved en række ejendomme i det åbne land. Dels skal vandløbenes tilstand forbedres ved bl.a. at åbne rørlagte vandløb, fjerne spærringer og ændre vedligeholdelsen af vandløbene.

Det er statens udmelding, at berørte lodsejere vil blive kompenseret for de værdiforringelser, som indsatserne for at forbedre vandløbene kan medføre for de omkringliggende arealer.

www.frederikshavn.dk kan du se i vandplanen, hvor og hvornår indsatserne er planlagt til at blive gennemført.

Hvad medfører naturhandleplanerne?

Statens Natura 2000-planer indeholder overordnede målsætninger for, hvordan arter og naturtyper indenfor Natura-2000-områderne kan sikres god tilstand. Kommunen er forpligtet til at udarbejde handleplaner for Natura 2000-områderne, hvor det beskrives, hvordan der sikres god tilstand for de karakteristiske naturtyper og arter.

I Frederikshavn Kommune er der lavet naturhandleplaner for områder ved bl.a. Skagen Gren, Råbjerg mile og Hulsig Hede, Jerup Hede, Råbjerg og Tolshave Mose,  Åsted og Bangsbo Ådal, Solsbæk, Nymølle Bæk, Nejsum Hede, Elling Ås udløb og Hirsholmene.

Kommunen har i de 8 naturhandleplaner beskrevet de indsatser, der skal til for at nå målene i statens Natura 2000-planer. Naturplanernes indsatser skal gennemføres i et samarbejde med de berørte lodsejere.

Lodsejere kan søge en række statslige tilskudsordninger om midler til at gennemføre de aftalte indsatser.

Frederikshavn Kommune skal gennemføre indsatsen på kommunale og fredede arealer indenfor Natura 2000-områderne.

www.frederikshavn.dk kan du i naturhandleplanerne se de rammeområder, hvor indsatserne er planlagt gennemført.

Hvordan kan du kommentere vand- og naturhandleplanerne?

Frem til den 1. september 2012 kan alle borgere kommentere kommunens forslag til vand- og naturhandleplanerne.

Du kan indgive høringssvar på følgende vis:

  • Via www.frederikshavn.dk
  • Sende en mail til tf@frederikshavn.dk
  • Sende et brev Mrk. ”Høringssvar vand- og naturhandleplaner” til Frederikshavn Kommune, Rådhus Allé 100, 9900 Frederikshavn

Når vand- og naturhandleplanerne har været i høring, skal de endelig vedtages af byrådet. Planerne skal være vedtaget senest den 8. december 2012.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vand- og naturhandleplaner i offentlig høring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER