Sæby Apotek informerer: Ernæringstilskud

Sæby Apotek informerer: Ernæringstilskud

27. maj 2012 - kl. 0:09 - af

En sund og stærk krop, har stor betydning for helbredet og hvor godt man føler sig tilpas. Det er vigtigt at kroppen har en vis styrke, for at man kan bevæge sig rigtigt og så vidt muligt uden hjælp.

Hvis man skal komme sig efter sygdom eller operation, eller man blot er småtspisende, kan man ved hjælp af ernæringsdrikke få flere kræfter, mere styrke og mere energi.

SYGDOM OG UØNSKET VÆGTTAB
Når kroppen er svækket, er den rigtige ernæring meget vigtig. Det kan være på grund af sygdom, behandling på sygehus eller når man med alderen bliver mere skrøbelig. Det kan være meget svært at have appetit til at spise nok. Måske er det man kan spise, ikke noget som kan opretholde det daglige behov for kalorieindtag, for kvinder er det 2.000 kcal og for mænd er det 2.500 kcal. Jo mindre appetit man har, jo mindre spiser man, og så er man kommet i en ond cirkel.

MEDICINSK ERNÆRING
Medicinsk ernæring kaldes i daglig tale for ernæringsdrikke. De er specielt udviklet til personer, der ikke får nok ernæring gennem normal kost. Ernæringsdrikke indeholder vitaminer, mineraler, fedtstoffer og protein, som kroppen har brug for som et tilskud til den normale kost. De kan også bruges, hvis man slet ikke spiser, her skal man bruge de ”fuldgyldige” ernæringsdrikke.

TAL MED DIN LÆGE
Det kan være en god ide at tale med lægen, så I sammen kan finde ud af hvilken ernæringsdrik, der passer til netop dit behov. Lægen kan også vurdere, om dit behov for ekstra ernæringsdrik er så vigtig, at du skal have en recept på ernæringsdrikke, hvilket betyder at du så får 60 % i tilskud. Man kan også søge råd og vejledning på apoteket, vi er klar til at hjælpe med at afklare dit behov, og man kan også købe ernæringsdrikkene i håndkøb.

MAN KAN HAVE BEHOV FOR ERNÆRINGSDRIKKE VED :
– vægttab

– manglende appetit

– kronisk sygdom

– rekration efter operation

– tyggeproblemer

– sårproblemer

HVAD KAN MAN FÅ PÅ APOTEKET :

NUTRIDRINK COMPACT

125 Ml

Mælkebaseret ernæringsdrik.

Denne ernæringsdrik er til dem, som har svært ved at spise nok til, at kroppen får den ernæring og energi, som den har brug for.

Drikken er fuldgyldig, og indeholder al den næring, som man har brug for, uanset om man bruger den som tilskud til den normale kost eller om det er den eneste kost i en periode.

Fordelen ved Nutridrink Compact er, at den kun indeholder 125 ml , hvor andre fuldgyldige ernæringsdrikke indeholder 200 ml, hvilket gør en stor forskel når man ikke har den store appetit.

Ernæringsdrikken efterlader en let smørende effekt i munden, hvilket kan være en fordel, hvis man har problemer med tør mund. Har man ikke dette problem, kan man skylle efter med vand, så forsvinder den smørende effekt i munden.

Kan fås med jordbærsmag, abrikossmag, vaniljesmag og chokoladesmag.

FRESUBIN PROTEIN

200 ML

Mælkebaseret ernæringsdrik.

Denne ernæringsdrik har et højt indhold af protein, og er derfor ikke fuldgyldige. Drikken er god som tilskud til den normale kost, hvis man f.eks fravælger kød, eller hvis man har et øget behov for protein f.eks efter operation eller ved et brækket ben / hofte og lignende.

Kan fås med følgende smag:

Cappucino, chokolade, skovjordbær, tropefrugt, vanilje

FRESUBIN JUCY

200 ML

Mælkebaseret enæringsdrik

Denne drik er klar som saft, uden fedt men indeholder protein. De er ikke fuldgyldige. Drikken er god som tilskud til den normale kost, hvis den ikke er tilstrækkelig til at holde vægten med, eller hvis man ikke bryder sig om mælkesmagen

Kan fås med følgende smag:

Ananas, appelsin, kirsebær, solbær, æble

FOR ALLE ERNÆRINGSDRIKKE GÆLDER:
Drikkende kan indtages afkølede, temperede, eller kan opvarmes til max 70 grader, det vil sige, det må ikke koge. Man kan også fryse drikken, omhæld til en anden form, og spis den som en form for is eller sorbet.

Med venlig hilsen
Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Ernæringstilskud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger