Markant færre indbrud i fritidshuse

Markant færre indbrud i fritidshuse

26. maj 2012 - kl. 9:58 - af

Politiets fokus på bekæmpelsen af indbrud i fritidshuse bærer frugt. I 1. kvartal 2012 er antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse styrtdykket.

Fritidshuse er et yndet mål for tyveknægte, da de i perioder ofte er ubeboede og indeholder værdier i form af fladskærme, dyre møbler og gode musikanlæg, som det er let at omsætte til rede penge. Men der også eksempler på, at tyvene i forbindelse med indbrud i fritidshuse går meget grundigt til værks og stjæler brændeovne, komfurer og andre tunge genstande, da de ofte har arbejdsro.

I 1. kvartal 2012 blev der anmeldt 1.444 indbrud i fritidshuse. Det er et fald på 773 anmeldelser i forhold til gennemsnittet for 1. kvartal i årene 2009-2011, svarende til 34,9 procent. Det kan samtidigt konstateres, at antallet af indbrud i fritidshuse er faldet i 10 ud af 11 politikredse, når der sammenlignes med gennemsnittet for samme periode i årene 2009-2011.

Udviklingen i 1. kvartal 2012 viser, at den positive tendens i antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse, der også har kunnet ses i helårstallene i de seneste år, ikke alene fortsætter, men også er blevet væsentligt forstærket. I 2011 faldt antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse med 6,2 procent i forhold til 2010 og med 4,5 procent, når der sammenlignes med gennemsnittet for årene 2008-2010.

Samtidig med at antallet af anmeldelser om indbrud i fritidshuse faldt i 1. kvartal 2012, rejste politiet også flere sigtelser. Således rejste politiet i 1. kvartal 2012 94 flere sigtelser for indbrud i fritidshuse i forhold til gennemsnittet for 1. kvartal i årene 2009-2011, svarende til en stigning på 38,2 procent. Samlet set betyder udviklingen i antallet af anmeldelser og sigtelser i 1. kvartal 2012, at sigtelsesprocenten er steget med 12,5 procentpoint i forhold til samme periode i årene 2009-2011 og nu udgør 23,5 procent.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg siger: ”Selvom man skal være forsigtig med at tolke på de enkelte kredses tal, blandt andet fordi bandernes hærgen forskellige steder i landet kan give store udsving i antallet af indbrud i politikredsene, så kan jeg ikke lade være med at glæde mig over at indbruddene i fritidshuse falder i næsten alle politikredse. Flere kredse med store sommerhusområder satte i 2011 målrettet ind over for indbrud i fritidshuse med en bred politiindsats, der spænder fra forebyggende tiltag til indsatser over for de hælere, som aftager tyvekosterne. Samtidig er der i nogle sommerhusområder etableret borgernetværk, som hjælper politiet med at spotte mistænkelige biler og personer, og det giver gevinst. Men det er for tidligt at slække på indsatserne over for tyveknægtene. Derfor fortsætter indsatserne i en række store sommerhusområder i 2012.”

Justitsminister Morten Bødskov siger: ”Indbrud gør os alle samme utrygge – og er belastende for dem, det går ud over. Det føles både ubehageligt og krænkende, at der er gået fremmede mennesker rundt i ens hjem eller sommerhus. Særligt er det bekymrende, at en lang række indbrud i privat beboelse i dag har forbindelse til organiseret kriminalitet. Derfor er det godt at se, at politiet fastholder det massive pres, som de har lagt på indbrudstyvene. Jeg synes det er meget tilfredsstillende, at de nye indbrudstaskforcer skaber de resultater, som var hensigten, da vi afsatte de fornødne midler til en stærk bekæmpelse af indbrudskriminalitet i den nye finanslovsaftale for politiet. Samtidig kan vi også se andre lyspunkter. Eksempelvis glæder jeg mig over at antallet af indbrud i fritidshuse falder og at flere politikredse med store sommerhusområder har iværksat ekstraordinære indsatser mod indbrud i fritidshuse. Dermed benytter politiet de muligheder for at sætte ind over for lige netop den kriminalitet, der lokalt generer borgerne mest, som den nye finanslovsaftale netop også giver politiet mulighed for.”

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Markant færre indbrud i fritidshuse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger