Sæby Apotek informerer: Ferie….

Sæby Apotek informerer: Ferie….

20. maj 2012 - kl. 0:05 - af

Hvert år drager hundredtusinde af danskere på ferie. Langt de fleste kommer hjem med gode minder. Andres minder er desværre mere ubehagelige, men de fleste ubehageligheder kan forebygges eller lindres.

Transportsyge (køre-, luft- eller søsyge) kan ramme alle, men optræder oftere hos helt unge og blandt kvinder. Du kan forebygge transportsyge med lægemidler. De skal typisk tages 1/2 til 2 timer før afrejse, så de kan nå at virke. Alle lægemidler mod transportsyge er mærke med en rød trekant. Det betyder, at lægemidlet kan virke sløvende.

Diarre skyldes ofte en anderledes bakterie- og virusflora, samt en lavere hygiejnisk standard på rejsemålet. Bakterier og virus overføres med vand og mad eller via dine hænder. Diarre kan også skyldes parasitter. Hvor forsigtig du skal være med at undgå bestemte mad – og drikkevarer afhænger af, hvor du rejser hen. En god huskeregel er altid: ”Kog det, steg de, skræl det, pil det, eller lad det ligge.

Forstoppelse på rejsen kan skyldes mangel på væske, den anderledes mad, rejser, hvor du sidder stille i lang tid eller længere tids brug af midler mod diarre.

Solbeskyttelse. Nyd solen med omtanke. Så får du mere og længere fornøjelse af den. Brug solcreme med en høj faktor, en faktor 15 giver tilstrækkelig beskyttelse til de fleste, vel at mærke hvis du bruger nok af den.

Voksne skal bruge en håndfuld (30-40g) solcreme til at dække kroppen og børn en 1/2 håndfuld (20g). Smør dig ind igen, hvis du har badet eller svedt meget. Brug solstift på næse, læber, øreflipper og skuldre.

Brug en aftersunlotion når dagens solbadning er slut, da solen udtørre huden.

Den virker også beroligende og kølende på en varm hud.

Dette er kun nogle få eksempler på, hvad du kan komme ud for eller skal huske. Det kan være praktisk at medbringe et lille rejseapotek i kufferten.

Apotekerforeningen har udgivet en informativ brochure om gode råd til ferien.

Du kan hente denne gratis på Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Ferie....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER