På naturvandring med Kræftens Bekæmpelse

På naturvandring med Kræftens Bekæmpelse

20. maj 2012 - kl. 10:10 - af

Kræftens Bekæmpelse i Sæby bød alle interesserede til en dejlig skov og naturoplevelse i Vesterskov ved Brønden. Det var første gang Kræftens Bekæmpelse havde henlagt turen til disse kanter, men netop her i dette kuperede terræn findes rigtig mange skønne pletter. Vejret var koldt og råt, ganske uvant for maj måned, men forunderligt nok holdt regnvejret sig tilbage indtil turen var ovre, så alle kom tørskoede hjem igen.

Naturvejleder Bo Storm fra Frederikshavn kommune tog de 50 fremmødte med rundt i skoven, på bakkerne og ned til Grevs mose, og gav mange eksempler på hvad naturen kan byde på netop nu med planter og dyr. Det hele blev krydret med hans store historiske viden om landsdelen vi bor i.

Deltagerne så Danmarks mindste rovdyr bruden som findes netop i dette område. Bruden lever af stålorme og mus og er trods sin liden størrelse et meget aggressivt dyr, i familie med hermelinen, mink etc. Husmår, svaler og vinbjergsnegle i hobetal, skovsyre, anemoner, ahorn, ja naturen bød på lidt af hvert. Deltagerne kravlede op på stedets højeste punkt 93. m over havets overflade og fik en storslået udsigt ud over Jyske Ås.

Ved Grevs mose, havde Bo Storm gjort dagens ”mosefund” i form af en lur og han gav et forunderligt musikalsk indslag i form af lurspil. I flere moser i Danmark har man igennem årene fundet offergaver, dels mennesker, men også bronzeting eks. luren er blevet ofret til guderne. Det blev en stor oplevelse at se en lur og ikke mindst høre dens lyd.

Turen endte ved bålpladsen ved Lejrskolen Vesterskov, hvor Bo Storm tændte bål uden ild, hvilket vakte både børn og voksnes  opmærksomhed.

Kræftens Bekæmpelse bød herefter indenfor i den lune lade til en bid brød og hygge med sang og musik. Jytte Christensen takkede af på udvalgets vegne og på gensyn til en ny tur næste år. Kræftens Bekæmpelses lokaludvalg deltager den 16 og 17 juni i Stafet for livet og opfordrer alle til at besøge Knivholt disse dage, der foregår, mange aktiviteter hele weekenden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På naturvandring med Kræftens Bekæmpelse ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER