Blæst og ruskvejr satte kun lidt skår i glæden

Blæst og ruskvejr satte kun lidt skår i glæden

18. maj 2012 - kl. 0:14 - af

Den voldsomme blæst, satte rigtig rusk i det opstillede telt på Anlægget i Præstbro, da Albæk-Lyngså menighedsråd afholdt friluftsgudstjeneste Kristi Himmelfartsdag. Teltet stod heldigvis opstillet i læ mellem klubhuset på stadion, og den store bus, som havde bragt Spjald Musikforenings voksenkor og folkemusikorkester til stedet, og som deltog i gudstjenesten.

For et stykke tid siden var sognepræst Helge Morre Pedersen i Spjald, og her faldt han i snak med en mand i blå arbejdsbukser, der fortalte om byens kor og orkester. Manden i arbejdsbukserne fortalte om, hvor de havde været henne og synge og spille, og hvor de skulle hen næste gang. Næste gang var et eller andet sted oppe nordpå, hvor der skulle spilles og synges to steder. Stedet viste sig at være Anlægget i Præstbro om formiddagen og i kælderen på Voergård Slot om eftermiddagen.

Det store kor med både damer og herrer gav flere prøver på både salmer og sange som Himlene Herre, Lord hold me, Det dufter lysegrønt, Amazing Grace, Dig være ære og Keltisk Bortsendelsessalme.
Musikanterne spillede på harmonika, violin, fløjte, guitar og elklaver. De spillede Gånglåt fra Äppelbo, Contrasejre, Polka på Krøder, Lanna Ville Scottish, Rumlekvadrilje og Gunnes Bo Polka.
Musikerne, koret og menigheden spillede og sang sammen Lev dit liv.

I sin prædiken fortalte sognepræsten blandt andet om, den første Kristi Himmelfartsdag for mere end et par tusinde år siden, (Apostlenes gerninger 1,1 – 11) hvor galilæerne oplevede, Jesus blev løftet op for øjnene af dem, og en sky tog ham bort. To mænd i hvide klæder spurgte dem.
Hvorfor står i og ser op mod himlen, galilæere? Den Jesus, som er blevet taget fra jer op til himlen, skal komme igen på samme måde, som i har set ham fare til himlen.
Sognepræsten fortalte også om, Den syvende Himmel, og om at være i Den syvende Himmel. Han opfordrede menigheden til at gå hjem og google, Den syvende Himmel, hvilket der er utallige forklaringer på.

Det store kor og orkesteret fyldte godt op i teltet, og nogle måtte sidde inde i klubhuset, men alle sad i læ på en stol. I alt mødte 95 op til årets første friluftsgudstjeneste i sognet.

Menighedsrådets næste opgaver er havnegudstjenesten på jollehavnen i Voerså 2. pinsedag samt markedsgudstjenesten i Lyngså søndag 1. juli.

I Præstbro blev der serveret grillmad, kaffe, kage samt øl og vand. I Voerså vil der være kaffe, kage, pølsehorn samt øl og vand, mens der til markedsgudstjenesten er kaffe og rundstykker til alle fremmødte.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Blæst og ruskvejr satte kun lidt skår i glæden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER