Voerså Byudvikling søger frivillig kunstner

Voerså Byudvikling søger frivillig kunstner

14. maj 2012 - kl. 19:03 - af

Et eldorado rent naturmæssigt for den rette.
Hvem tør gå i gang med sådan en opgave?

Det er bare med at melde sig, for udfordringen må absolut være et eldorado for en kunstner, der kan se et motiv i en ca. 3½ meter høj træstub med en diameter omkring 3 meter.

Omgivelserne er ren natur med stubben på åskrænten, Voerså Bådudlejning på den anden side af åen med den store flotte rødbøg i haven, udsigten til broen over åen og byens ældste hus fra omkring 1763, så udsigten fra arbejdsområdet er der bestemt ikke noget i vejen med.

Den enlige træstub er resterne af tre meget store træer, der stod øst for Voerså Kros hotelfløj indtil kroen brændte i august 2006.

Voerså Byudviklings formand, Gynther Mølgård, håber, en frivillig kunstner vil melde sig, og måske få et kunstværk ud af den store stub.

En nu afdød frivillig kunstner har fremstillet en flot laksefisk af en anden træstub, som står på den gamle fiskerihavn. Her passer frivilligt personale på havnen kunstværket, der bliver behandlet med træbeskyttelsesmidler, og luger ud i blomsterbedet hvor laksefisken står.

Laksefiskens kunstner havde egentlig store planer med, den store stub på krogrunden, men nåede det desværre ikke, inden han alt for tidligt afgik ved døden. Kunstneren havde planer om en stor fiskehejre, der strakte sit næb i luften, men andre er også kommet med bud på, hvad stubben måske kan blive til. Her er der kommet forslag om en” åtrold”, der sidder på sin trone og skuer ud over åen, eller en farlig ”ånykke med en stor stok”, der jagter omstrejfende hunde og katte, samt spøgelser der begår hærværk på grunden. Forslag om en kæmpesvane har også været fremme, og her hentydes helt sikkert til fuglereservatet, der ligger lige ved byen, og hvor der er masser af svaner. Svanerne lader tit deres kraftige vingesus og stemmer høre, når de flyver i formation lavt inde over byen.

Mulighederne er mange, og formanden venter nu på, den rette kunstner melder sig. Her bliver der brug for blandt andet motorsav, hammer og mejsel.

Formand Gynther Mølgård kan træffes på mobil 21 49 43 68 eller på mail: gynther@privat.dk

Tekst og fotos Lorenz Fogh

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså Byudvikling søger frivillig kunstner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER