PitStop Cafeteria fejrer Mors dag søndag d. 13. maj

PitStop Cafeteria fejrer Mors dag søndag d. 13. maj

11. maj 2012 - kl. 12:56 - af

Mors dag afholdes i Danmark den anden søndag i maj. Dagen blev opfundet i USA i 1872 af den amerikanske forfatter og kvindevalgretsforkæmper Julia Ward Howe. Oprindeligt var tanken at dagen også skulle være en dag for fred. Anna Jarvis fik udbredt kendskabet til dagen, i første omgang for at ære sin egen mor (Moderen Anna Marie Reeves Jarvis arbejdede bl.a. for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden), men efterhånden også for generelt at ære alle mødres arbejde. Hun fik indført at dagen skulle afholdes den anden søndag i maj og skikken bredte sig hurtigt. Dagen er blevet holdt i hævd som en officiel helligdag i USA siden 1914.

Mors dag kom til Danmark i 1929 med rigsdagsbetjent Christian Svenningsen. Han havde kæmpet som soldat i USA’s hær under 1. verdenskrig og hørte da om den nye tradition fra soldaterkameraterne. Han bragte ideen til Danmark og krydrede traditionen med sin egen ide til arrangementer indenfor foreningen ”De Allieredes Danske Vaabenfæller” til pengeindsamling til fordel for krigsenker og mødre, der havde mistet en søn. Senere gik pengene til Mødrehjælpen.

PitStop vil gerne være med til at fejere mor på søndag. ” Vi giver gratis en is-dessert til dagens middag, som på mor’s dag er gl. daws flæskesteg med sprød svær og tilbehør. Udover det giver vi også en rose til mor, dog så længe lager haves ” udtaler daglig leder Karina Nielsen som forsætter ” Blandt vores gæster på søndag trækker vi lod om 3 mors dags gaver. Her vil vi mandag morgen trække lod og herefter give de tre vindere direkte besked” slutter Karina Nielsen der selv håber at blive fejret på søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'PitStop Cafeteria fejrer Mors dag søndag d. 13. maj ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER