
Skal pårørende bære på en forfærdelig frygt?
10. maj 2012 - kl. 16:30 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Hvert år dør mange under 50 år en pludselig død uden forudgående advarsler. Mange af dødsfaldene skyldes arvelige hjertesygdomme, fortæller BT.
Selv om et eller flere familiemedlemmer kan have den sammen hjertesygdom, får de ofte ikke besked, fordi det ikke mere er et krav, at en pårørende skal obduceres, hvis politiet skønner, at dødsfaldet ikke skyldes nogen form for kriminalitet.
En ændring i årets finanslov har betydet, at det nu er den enkelte politikreds, der skal betale for en obduktion, såfremt dødsfaldet sker uden for hospitalet, hvilket betyder at politiet tit afstår fra at få foretaget denne obduktion, og det igen medføre, at pårørende ikke får vished for, om det kunne være en arvelig hjertesygdom, der førte til dødsfaldet.
Dette kan Jonna Helledie fra Østervrå skrive under på. Hun mistede for 11 år siden sin blot 29-årige svoger Børge Helledie, der pludselig faldt om og døde, og for 2 år siden fik hendes mand Niels problemer med hjertet.
Bo Gregers Winkler, der er læge på Rigshospitalets hjerteafdeling fortæller, at der altid bør foretages en obduktion, da det er vigtigt for at kunne behandle arvelige sygdomme.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Skal pårørende bære på en forfærdelig frygt?' til en bekendt