Skal pårørende bære på en forfærdelig frygt?

Skal pårørende bære på en forfærdelig frygt?

10. maj 2012 - kl. 16:30 - af

Hvert år dør mange under 50 år en pludselig død uden forudgående advarsler. Mange af dødsfaldene skyldes arvelige hjertesygdomme, fortæller BT.

Selv om et eller flere familiemedlemmer kan have den sammen hjertesygdom, får de ofte ikke besked, fordi det ikke mere er et krav, at en pårørende skal obduceres, hvis politiet skønner, at dødsfaldet ikke skyldes nogen form for kriminalitet.

En ændring i årets finanslov har betydet, at det nu er den enkelte politikreds, der skal betale for en obduktion, såfremt dødsfaldet sker uden for hospitalet, hvilket betyder at politiet tit afstår fra at få foretaget denne obduktion, og det igen medføre, at pårørende ikke får vished for, om det kunne være en arvelig hjertesygdom, der førte til dødsfaldet.

Dette kan Jonna Helledie fra Østervrå skrive under på. Hun mistede for 11 år siden sin blot 29-årige svoger Børge Helledie, der pludselig faldt om og døde, og for 2 år siden fik hendes mand Niels problemer med hjertet.

Bo Gregers Winkler, der er læge på Rigshospitalets hjerteafdeling fortæller, at der altid bør foretages en obduktion, da det er vigtigt for at kunne behandle arvelige sygdomme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal pårørende bære på en forfærdelig frygt?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER