Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

8. maj 2012 - kl. 0:06 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ny lussing til boligmarkedet

Danmark

Huspriserne faldt yderligere i februar. Faldet var ventet, og følger den trend vi har set i snart et år. Størrelsen på faldet var dog overraskende. Fra januar til februar blev der på landsplan barberet 2,6 % af huspriserne. Efter markante prisfald i slutningen af sidste år fik boligmarkedet således en ny stor lussing i årets anden måned. Tager man yderligere højde for, at boligpriserne normalt falder en anelse i februar, så var faldet faktisk hele 3,0 %. Presset på boligmarkedet steg markant i efteråret, især som følge af 1) Rentestigningerne midt på året, 2) Øget pres på de finansielle markeder og 3) Usikre politiske udmeldinger i forbindelse med valgkampen i februar. Modvinden fra disse tre faktorer ser ud til at være aftaget betydeligt, men det har ikke rigtig resulteret i en bedring på boligmarkedet. Der skal formentlig en afgørende bedring i økonomien og arbejdsmarkedet til, sammenholdt med et fortsat rekordlavt renteniveau, før danskerne for alvor tør bevæge sig ud på boligmarkedet, og vi kan nærme os en form for stabilisering. I øjeblikket er det vores forventning, at den fremgang, vi ser forude for dansk økonomi, vil være tilstrækkelig til at stabilisere huspriserne, når vi kommer hen på den anden side af sommerferien. Men med de seneste tal in mente, så er usikkerhederne ved det skøn dog betydelige.

Renter

Nøgletallene for de europæiske økonomi fortsatte den seneste skuffende trend. Det er nu ikke længere givet, at den nuværende recession i Euroområdet sluttede i 1. kvartal. Det har øget forventningerne i de finansielle markeder om en snarlig rentenedsættelse fra den Europæiske Centralbank (ECB). På pressekonferencen efter det månedlige møde i ECB torsdags blev der ikke givet nogen indikationer om, at en rentenedsættelse lurede rundt om hjørnet. Fortsætter nøgletallene med at skuffe vil det imidlertid øge presset på ECB for at lempe pengepolitikken yderligere. Såfremt ECB skulle vælge at nedsætte renten, vil det efter al sandsynlighed betyde en lignende nedsættelse af den danske rente.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER