Fokus på ”Parat til Hjertestart” i Sæby-området

Fokus på ”Parat til Hjertestart” i Sæby-området

5. maj 2012 - kl. 5:53 - af

Det kan være helt afgørende vigtige sekunder at kunne yde øjeblikkelig og korrekt hjælp, hvis en person får hjertestop.

Derfor har projekt ”Parat til Hjertestart” i Sæby-området allieret sig med lokalkomitéen for Hjerteforeningen og er med ved foreningens to kommende arrangementer. I første omgang bliver det ved Hjertecaféen i Nellemanns Have lørdag den 19. maj mellem kl. 10 og kl. 16 og dernæst til Beach Walk på Sæby Strand tirsdag den 22. maj kl. 19 i tilknytning til den traditionelle stavgang, som er en tilbagevendende begivenhed, arrangeret af Hjerteforeningens lokalkomité i Sæby i samarbejde med Sæby Gymnastikforening. I begge tilfælde vil repræsentanter for projektet være til stede og demonstrere hjerte-lunge-redning, ligesom folk får mulighed for selv at lære, hvordan man gør.

Samtidig forklarer projektsygeplejerske Karen Petrea Andersen, at enhver forening eller virksomhed i Frederikshavn Kommune er velkommen til at kontakte projektet med henblik på at lære om hjerte-lunge-redning. Henvendelse kan bl.a. foregå via www.parattilhjertestart.dk eller tlf. 20495510.

Ud fra devisen ”Dine hænder kan redde liv – kan du?” er det målet at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange borgere som muligt i Frederikshavn Kommune bliver uddannet i ”Parat til hjertestart”. Projektet vil i væsentligt omfang være baseret på den frivillige indsats. Projektet startede med et stort arrangement på Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn den 1. april og løber frem til oktober 2013, og det sker i et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Trygfonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune.

Rent praktisk er tre lokaludvalg trukket i arbejdstøjet. I Frederikshavn er det Ejvind Nielsen (udvalgskoordinator), Grethe Nielsen (sekretær), Anny Koop, Lisbeth Schmidt-Olsen, Jens Schmidt-Olsen samt Jytte Schaltz. I Skagen Rie Voetmann (koordinator), Ellen Margrethe Pagter (sekretær), Kai Pedersen, Carsten Axelsen, Birte Grønfeldt samt Poul Guldbrandt. Og i Sæby består udvalget af Gitte Nielsen (koordinator og til daglig hjerteoverlæge), Per Rye (sekretær), Anton Justesen, Anette Christensen og Erik Schack. Som projektleder er ansat Jyta Popik og som projektsygeplejerske Karen P. Andersen.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås hos Jyta Popik tlf. 29112022 eller Karen P. Andersen tlf. 29112122.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokus på ”Parat til Hjertestart” i Sæby-området' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER