Beton – historier fra skurvognen…

Beton – historier fra skurvognen…

30. april 2012 - kl. 0:45 - af

Mød Jakob Mathiassen på Sæby og Frederikshavn Biblioteker, hvor han vil levere et engageret foredrag med udgangspunkt i sin egen dagligdag som betonarbejder.

Foredraget tager fat i de stadigt dårligere vilkår for danske arbejdere, i virksomheders spekulationer i arbejdsmiljøet og i den sociale dumping, der foregår pga. pres fra billig udenlandsk arbejdskraft. Mathiassen har også oplevet en stigende højredrejning af arbejderklassen, og han lægger op til debat om, hvor den kommer fra, og om venstre-fløjen kan gøre noget for at vende udviklingen.

Jakob Mathiassen er forfatter, men han er først og fremmest betonarbejder. Han har deltaget i paneldebatter om arbejderismen, og han er en flittig debattør og kronikør, bl.a. i Information og Politiken.

I den meget anmelderroste ”Beton – historier fra skurvognen” skildrer han den arbejder-klasse, vi ikke længere troede eksisterede. I sine fortællinger giver han et kærligt og usminket portræt af arbejderne, og fortællingerne er suppleret af korte faktuelle afsnit om livet på byggepladserne.

Hør Jakob Mathiassen på Sæby Bibliotek tirsdag den 8. maj kl. 19.00 eller på Frederikshavn Bibliotek onsdag den 9. maj kl. 19.30. Du kan købe eller bestille billetter på henholdsvis Sæby Bibliotek (tlf. 98 45 93 00) eller Frederikshavn Bibliotek (tlf. 98 45 91 00). Pris: kr. 50,- pr. stk.

Har du lyst til at høre mere om de 2 foredrag, er du velkommen til at kontakte Merete Trap på telefon 98 45 91 56 eller e-mail: metr@frederikshavn.dk – eller Pernille Lisborg på telefon 98 45 91 31 eller e-mail: peli@frederikshavn.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Beton – historier fra skurvognen...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER