Springteam Sæby i toppen af dansk gymnastik

Springteam Sæby i toppen af dansk gymnastik

26. april 2012 - kl. 13:26 - af

Det var en forventningsfuld flok af juniorpiger, der sammen med deres trænere samledes på banegården i Aalborg lørdag d. 14. april om morgenen. Turen gik til Taastrup, hvor Danmarksmesterskabet i TeamGym blev afviklet på vegne af Danmarks Gymnastik Forbund.

Pigerne fra Sæby skulle forsvare deres sjette plads fra den indledende runde, og selvom stemningen var sjov og afslappet, var der ikke tvivl om, at der også var sommerfugle i maven på de fleste. Holdet betegnes i Springteam Sæby som ”junior hvid” og er et hold, der består af 10 piger i alderen 13-15 år. De fleste af pigerne har gået til gymnastik i gennem 6-8 år og mange af dem har fulgtes ad gennem alle årene.

For at nå så langt som at blive placeret i landets allerbedste række, kræver det træning, træning og atter træning. Til daglig bliver det til 4 gange om ugen i sammenlagt 11 timer. Dertil kommer styrke – og smidighedstræning, der foregår som hjemmetræning. I år har pigerne desuden været på et 5 dages træningsophold i Sverige sammen med Springteam Sæby’s øvrige konkurrencehold. Så forberedelserne skulle være i orden.

Stemningen i den propfyldte Taastruphal var helt i top, og det gjorde det let for pigerne at finde konkurrenceånden frem.

Konkurrencens afvikling var trampet, rytme og bane. Ikke den mest fordelagtige rækkefølge for pigerne, men det gik godt alligevel. Rytmeserien gav holdet deres hidtil bedste karakter i disciplinen, mens der var  mindre fradrag i bane –  og trampetspringene. Alt i alt sluttede holdet som nr. 6 i den samlede kamp om retten til at kalde sig Danmarksmestre.

Resultatet er meget tilfredsstillende og er en forbedring i forhold til forrige sæson, hvor holdet sluttede som nr. 7.

Hjemme i Aalborg ved midnatstid ventede familiemedlemmerne på gymnasterne. Det var en træt, men tilfreds flok, der stod af toget. Konkurrenceåret er nu overstået, men træningen fortsætter 3 gange ugentligt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Springteam Sæby i toppen af dansk gymnastik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER