Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

25. april 2012 - kl. 0:06 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbruget retter sig

Danmark
De seneste tal for dankortomsætningen peger i retning af en stabilisering af danskernes privatforbruget. Således steg dankortomsætningen fra februar til marts med hele 4,9 procent, når der tages højde for normale sæsonudsving. Væksten kom efter et kraftigt fald på 2,7 procent i februar, og efter vores beregninger var det samlede billede sådan cirka nulvækst i privatforbruget i 1. kvartal, hvor inflationen jo blandt andet var usædvanlig høj. Men det var en positiv nyhed for forbruget, at den store tilbagegang i februar var midlertidig. Den høje vækst i marts kan samtidig være et signal om, at danskerne tager forskud på udbetalingen af efterlønsbidragene, som begynder her i april. Forbrugertilliden er steget kraftigt i 1. kvartal, men i april var der kun en meget beskeden fremgang – en fremgang, der endda forsvinder helt, hvis man tager højde for, at forbrugertilliden normalt stiger i april. Dermed befinder forbrugertilliden sig fortsat på et niveau, der mere eller mindre svarer til nulvækst i forbruget. Alt i alt må man sige, at de seneste tal for dankortomsætningen og forbrugertilliden har afkræftet den forbrugstilbagegang, som der var tegn på forinden, men der tegner sig på den anden side ikke noget kraftigt opsving hen over sommeren, selv om efterlønspengene nok skal trække lidt op.

Renter
En vigtig begivenhed i den kommende uge er mødet i den amerikanske central bank fra tirsdag til onsdag. Mødet vil byde på en udtalelse om pengepolitikken i USA samt opdaterede vækst- og inflationsforventninger for amerikanske økonomi. Desuden kommer der opdaterede fremskrivninger af centralbankmedlemmernes forventninger til den ledende amerikanske rente de kommende år. Vi tror ikke den amerikanske centralbank vil komme med nævneværdige ændringer til den nuværende pengepolitik. Forventningen i de finansielle markeder er, at den amerikanske centralbank vil forhøje rente første gang, fra det nuværende niveau tæt på nul, omkring august 2014. Det er noget senere end de hidtidige forventninger, der gik på en renteforhøjelse i december 2013. Det betyder, at de 1-årige og 2-årige amerikanske renter godt kan falde en anelse den kommende tid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER