Flot kvartalsoverskud hos Spar Nord

Flot kvartalsoverskud hos Spar Nord

25. april 2012 - kl. 13:06 - af

Spar Nord afslutter årets første kvartal med et overskud på 144 millioner kroner før skat. Der er tale om Spar Nords bedste kvartalsresultat siden begyndelsen af 2008, og det betyder, at banken nu forrenter sin egenkapital med over 11 procent.

Spar Nord fortsætter i 2012 med at forbedre indtjeningen og lander i første kvartal det bedste resultat i 15 kvartaler.

Høje indtægter er sammen med en flad udvikling i omkostningerne blandt de væsentligste forklaringer på, at overskuddet i første kvartal lander på 144 millioner kroner før skat.

Kvartalsresultatet giver en forrentning af bankens egenkapital på 11,2 procent, og alt i alt er Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby godt tilfreds med regnskabet.

Vigende efterspørgsel
Lasse Nyby lægger imidlertid ikke skjul på, at danskernes vigende efterspørgsel efter finansiering gør det vanskeligt at fastholde den ønskede vækst i bankens udlån.

– Selv om vi de seneste 12 måneder har tiltrukket 9.000 nye kunder netto til banken, så er vores udlån i samme periode faldet med 0,7 milliarder kroner. Kunderne er simpelthen blevet hurtigere til at betale pengene tilbage, end vi er til at låne dem ud, uddyber han.

Med til at dæmpe kvartalsresultatet er fortsat høje nedskrivninger på udlån, der i alt beløber sig til 106 millioner kroner. Det svarer til en nedskrivningsprocent på 1,18, hvilket er på niveau med det forventede.

Større kapitalmuskler
Spar Nords kapitaludvidelse i marts sætter sit tydelige præg på kvartalsregnskabet. Kapitaludvidelsen indbragte banken omkring 830 millioner kroner, og det bringer banken i en særdeles stærk position, hvad angår såvel kapital som likviditet.

– Med kapitaludvidelsen på plads er vejen banet for, at vi kan fortsætte den organiske vækst i vores nuværende, lokale banker, siger Lasse Nyby.

– Og vi har samtidig sikret os en opkøbskraft, der gør, at vi kan overtage ny forretning fra andre pengeinstitutter. Vel at mærke kun, hvis den helt rigtig mulighed viser sig og kan overtages på attraktive vilkår, uddyber han.

Fastholder forventninger
Spar Nords basisindtjening før nedskrivninger lander i første kvartal på 265 millioner kroner svarende til en fremgang på mere end 50 procent i forhold til sidste kvartal. På baggrund af resultatet fastholder banken sine forventninger til en basisindtjening før nedskrivninger i niveauet 800 millioner kroner for hele 2012.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flot kvartalsoverskud hos Spar Nord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger