Sæby Apotek informerer: Neglesvamp

Sæby Apotek informerer: Neglesvamp

22. april 2012 - kl. 0:11 - af

En del mennesker – ifølge statistikken oplever 2 – 8 % på et eller andet tidspunkt oplevet at få neglesvamp. Det er hyppigst sportsfolk og mennesker, som går meget i tæt fodtøj, som får problemet. Tilstanden skyldes svampesporer, som angriber især tåneglene, i mange tilfælde udefra og så bevæger sig ind mod negleroden.

Behandlingen er langvarig, idet man tålmodigt må vente på, at den syge del af neglen erstattes af ny. Det er derfor en god ide at kontakte sin praktiserende læge, som med et lille skrab kan tage en prøve af svampen og dermed give et kvalificeret bud på den korrekte behandling. Oftest vælger man at behandle med tabletter, som skal tages i 8 – 12 uger, for at få den bedste effekt. Enkelte gange vælger man at bruge en særlig neglelak, som skal smøres på neglen 1-2 gange om ugen i et halvt til et helt år.

Det findes på markedet flere forskellige svampemidler til behandling af neglesvamp, der er receptpligtige tabletbehandlinger og lak behandlinger som kan købes i håndkøb. Nogle af disse er veldokumenterede håndkøbslægemidler, andre – ofte produkter som der reklameres voldsomt for – mangler en del af den dokumentation, og er ikke godkendte som lægemidler.

På apoteket giver vi gerne råd og vejledning om behandling af neglesvamp.

God weekend.

Preben Jeppesen
Apoteker
Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Neglesvamp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER