Ingen boligbyggeri på den gamle værftsgrund

Ingen boligbyggeri på den gamle værftsgrund

17. april 2012 - kl. 12:33 - af

Skal man tro den klare udmelding fra de fremmødte politikkere på gårsdagens borgermøde, så bliver der ikke bygget boliger på den gamle værftsgrund trods det udsendte lokalplanforslag.

Brian Pedersen, som var en af de fremmødte, var noget overrasket over den plan, der var lagt frem. Han tog derfor også som den første ordet i debatten og advarede om, at det historiske miljø på havnen ikke måtte
ødelægges mere, end det allerede er.
Holdningen var klar, værftsgrunden skal tilbage til havnens brugere, og der skal ikke bygges boliger på grunden, understregede han.

Ole Rørbæk var meget enig i Brian Pedersens udlægning af sagen, han gjorde dog opmærksom på problematikken omkring det udsendte lokalplanforslag, der giver lov til byggeri i op til 10 meters højde på
grunden. “Det kan vi ikke være interesserede i, den grund skal holdes fri”, sluttede han.

John Christensen var den næste der kom til orde omkring værftsgrunden.
Han talte for en indramning af pladsen og kunne tilslutte sig ideen om, at der ikke skal bygges på grunden i den udformning, der var foreslået, han var dog bekymret for at sætte udviklingen i stå på Havnen. Sidst understregede han indsigelsesfristen til lokalplanforslaget, som er 9. maj. Hvilket er vigtigt, hvis nogen har en holdning til projektet, sluttede han.

Birgit Hansen manede til nænsom udvikling og udtrykte sin frustration over de mange borgermøder, der allerede er afholdt omkring dette emne, dog uden det har ført til noget. “Det er pinligt, at vi ikke er bedre til at formidle de ønsker, der er indkommet, vi skal være bedre til at spørge og høre efter det borgerne siger, det har jeg fået med hjem herfra i dag, og det er vigtigt”, sluttede hun.

Jens Hedegaard tog herefter ordet og oplyste om vigtigheden af, at dem der er for eller imod kommer med indsigelser, nu hvor fasen omkring værftsgrunden er så langt fremme, som den er. Alt omkring boligbyggeri
er på idefase niveau, det andet her omkring værftet er nu. Han var også for et åbent område på grunden.

Et sidste punkt til emnet værftsgrunden var vinteropbevaring af Sejlklubbens både. Her tog Brian Pedersen igen ordet og sagde kort og præcist, det skal vi have fundet ideer til løsninger på, når vi mødes i bestyrelsen for havnen på næste onsdag.

Herefter afrundede Sæby Sejlklub med et indlæg omkring de problematikker de ser i forbindelse med alt det her, såsom parkeringsmuligheder, vinteropbevaring og meget mere, alt sammen samlet i et hæfte, der kan ses på deres hjemmeside.
Slutteligt blev der også jokket lidt med manglen på P-pladser måske kunne ud mynte sig i bustransport til havnen med holdepladser i Hørby, samt at de 5 etagers byggerier, der er lagt op til, nu er nede i 2,5 plan, så yderligere et møde kunne måske ende med huse i et-plan, hvilket blev den sidste kommentar, inden ordstyre Ole Bjørn lukkede aftens debatter med at takke de mere end 300 fremmødte samt de 11 politikkere, der alle havde set vigtigheden i dette borgermøde.

Hovedemnet på aftenen, det store tiltænkte byggeri “Havneøen” kan ses i et andet indlæg på avisen senere i dag.

En kommentar til “Ingen boligbyggeri på den gamle værftsgrund” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ingen boligbyggeri på den gamle værftsgrund”

  • Per Kempff-Nordkap

    Man kan virkelig blive misundelig på den lydhørhed I tilsyneladende har dernede i Sæby – forhåbentlig er et tillykke på plads

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ingen boligbyggeri på den gamle værftsgrund' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER