Sørå Fodboldgolf indviet ved hele to borgmestre

Sørå Fodboldgolf indviet ved hele to borgmestre

14. april 2012 - kl. 15:41 - af

Hele to borgmestre skulle der til for at indvi den ny fodboldgolfbane i Sørå. Grunden var ganske simpel, og det var, at banen ligger på grænsen mellem Frederikshavn og Brønderslev Kommuner, så borgmestrene, Lene Hansen og Lars Møller, fra henholdsvis Brønderslev og Frederikshavn Kommuner enedes pænt om at klippe snoren.

Omkring 100 personer var mødt op lørdag formiddag 14. april for at hilse på og overvære indvielsen.

I sin velkomsttale sagde Mogens Brag, der ejer Vestergård i Sørå, hvorpå banen ligger, blandt andet.

  • I de sidste 1½ år har vi knoklet med dette projekt. Det har kostet både blod sved og tårer, men i den sidste tid, har 3 – 4 frivillige gjort en stor indsats, og som lovet er projektet færdig til tiden.

Sørå er byen uden byskilte, der ligger i udkants-Danmark i udkanten af to kommuner. Det er mange år siden købmanden, skolen og smeden lukkede ned. Os der bor her er pendlere, men vi bor her fordi, der er masser af andre værdier, som kan udnyttes. Her kan jeg nævne årets gang, naturen og de muligheder, den giver. Jeg spørger bare; i hvilken anden by kunne man bygge en fodboldgolfbane lige midt i byen?

Jeg tror på, hvis vi sætter kræfter i turistudviklingen, så er der rige muligheder for iværksættere i området.

Fodboldgolf er en sport i vækst. Der bliver konkurreret i både DM og VM. Alle aldre kan deltage og konkurrere med hinanden.

I Danmark er der nu 40 baner, hvoraf de 23 er registreret under Dansk Fodboldgolf Union, og det er denne her i Sørå også blevet.

Borgmester Lene Hansen (S), Brønderslev, sagde i sin tale.

  • Det er fantastisk med så stor en opbakning, der er i de små samfund. Når der sker noget, er alle mand af hus. Det er sjældent, at jeg i embeds medfør har været med til noget ”grænseoverskridende”, men da jeg modtog invitationen, skal jeg ærligt indrømme, at jeg var lidt i tvivl om, hvad det egentlig var for noget. Men nu har jeg fundet ud af, det er en udbredt og sjov sport for hele familien, og ikke mindst kan tiltrække turister. Her i Danmark er vejret ustadigt, og så skal turisterne nok søge banen, når der ikke er strandvejr.

Jeg er træt af ordet udkants-Danmark. Det er noget københavnere bruger, fordi vi ligger langt væk fra København, og derovre tror de, alting er gået i stå heroppe. Det er det ikke. Vi gør det selv, og vi gør det sammen, og vi venter ikke på, hvad de bestemmer sig til i København. Verdens centrum er Sørå lige nu. Det viser det sammenhold, som har givet dette flotte resultat, der er et af en perlerække af fritids- og kulturtilbud, som området kan tilbyde..

Borgmester Lars Møller (V), Frederikshavn, roste projektet i store vendinger, og kunne godt se, det har været et kæmpearbejde, der nu er afsluttet.

  • Jeg er selv født i et ”grænseland”, hvor man kunne se hele 3 kommunegrænser. Det var både på godt og ondt, for nogle kammerater gik på én skole, mens vi andre gik på en anden. Jeg bor stadigvæk op til en kommunegrænse, og som politiker tror man, dem man kender godt var sikre stemmer ved kommunalvalgene, for så at opdage de tilhørte en hel anden valgkreds, men sådan er det at bo på ”grænserne”.

Caroline og Mogens Brag: Jeg vil rose jer for, det store arbejde i har haft gang i. Først med en større renovering af Vestergård og nu dette projekt. Det er rigtig flot, der er nogen, der gør noget lokalt arbejde. Det er det, der rykker – ikke bare for jer selv, men så sandelig også for hele lokalområdet.

Tingene ændrer sig hele tiden, og jeg tror på projektet. I har gjort noget specielt, sluttede Lars Møller.

De to borgmestre klippede snoren ved indgangen til banens opholdsrum. Snoren så noget sammenflikket ud, og her indrømmede Mogens Brag, at han havde forregnet sig. Han troede, han havde en snor, der var lang nok, men måtte i hast flikke 3 røde bånd sammen, og det blev der grinet lidt af.

Da snoren var klippet, var banen åbnet resten af dagen, og det var der rigtig mange, der benyttede sig af på den ny 18 hullers fodboldgolfbane.

De to borgmestre tog en lille dyst – dog ikke på alle 18 huller, men på nogle enkelte. Resultatet blev uafgjort.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sørå Fodboldgolf indviet ved hele to borgmestre ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER