71-årig på Sæby Ældrecenter havde rygeforbud

71-årig på Sæby Ældrecenter havde rygeforbud

13. april 2012 - kl. 13:16 - af

Mandag den 2. april blev den 71-årige Leif Boisen, der er beboer på Sæby Ældrecenter, sendt til Lægehuset Chrestensmindevej 1 i Sæby med en formodet hjerneblødning. Denne formodning viste sig at være rigtig, og han blev hurtig sendt retur til Ældrecentret med en gang blodfortyndende medicin – ingen scanning, ingen yderligere undersøgelser og ingen hospitalsindlæggelse, som begge sønner John og Michael havde bedt om.

Torsdag fik deres far det så igen dårligt, men der blev ingenting gjort, ”det var jo påske”! En masse tomme forklaringer, som nu ikke kan bruges til noget.

Den 11. april gik det så for alvor galt. Leif Boisen ville gerne have en cigaret og blev, trods sit handicap, anbragt i en sofa af en ufaglært plejer, som tændte cigaretten, og så gik til kaffepause og efterlod Leif alene.

Som tidligere skrevet, tabte Leif sin cigaret og forbrændt på 25% af kroppen og overført til Rigshospitalets traumeafdeling.

Begge sønner havde forlangt at deres far ikke røg uden opsyn og ligeledes fik et rygeforklæde – ingen af delene blev efterkommet, og selv Falck folkene var chokeret og den behandling, den 71-årige havde fået, fortæller John.

Her har både Plejehjem og Lægehus i den grad svigte, men som John videre fortæller, dækker alle over alle og selv på de møder brødrene har haft med Lægehus og Plejehjem, er det kun tomme ord og forklaringer de bliver mødt med.

Tilbage sidder de og deres dybt fortvivlede mor, som også er beboer på Ældrecentret, med store frustrationer over, hvordan det kunne gå så galt, og hvordan det vil gå både deres mor, og dem selv når den tid kommer.

6 kommentarer til “71-årig på Sæby Ældrecenter havde rygeforbud” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

6 kommentarer til “71-årig på Sæby Ældrecenter havde rygeforbud”

 • Dette er dog det mest groteske jeg har laest, hvad poker er der i vejen med folk i dag disse menesker skal saettes i den samme situation og proeve paa deres egen krop. og hvad hulen er der i vejen med laegerne idag , er det fordi de ikke behoever at bekymre sig om dares salar da STATEN jo betaler haaber I har en rigtig raaden smag i munde foej hvor ledt

 • Jeg håber da at der er en fejl i artiklen, da blodfortyndende medicin kun er med til at forværre en hjerneblødning

 • han fik blodfortyndende medicin derfor ser jeg det som en lægefejl som overhoved ikke må ske i det her samfund

 • Inger Frølner

  Kamilla, jeg tror ikke at det er en fejl i artiklen da min mor også fik ordineret blodfortyndende medicin “Marovan” efter en hjerneblødning og det er Frederikshavn sygehus som ordinerede det i 1998 og hun får det stadig.

  Desværre kommer familiens oplevelser ikke bag på mig. Jeg har selv for nogle år siden oplevet groteske ting i forbindelse med Frederikshavn kommune og min mor. Ikke helt så groteske som det her heldigvis men uhyggeligt menneskeligt uværdige.
  Vi er desværre nået til et stadie, hvor ældre, syge og handicappede ikke længere bliver behandlet som mennesker men som ting.

 • Jeg har ondt af den 71-årige famile og det er noget der bare ikke må ske. Jeg har ligeså ondt af personalet der var midt i det.Jeg kommer ofte på et andet plejecenter i komunen, jeg må sige at plejepersonalet altid har travlt og løber meget stærkt for at nå det hele, deres arbejds dag er bestemt højer oppe fra og jeg syntes personlig at de gør det godt. De er der hvor der falder øretæver ned både fra pårørden og ledelsen.Jeg læste at familen ikke ønskede at deres far røg er han ved sine fulde fem og ikke umyndig gjort, kan personalet ikke gøre noget hvis han ønskede at ryge og som loven er må personalet ikke være i rum hvor der ryges. Tænk over hvor i sætter jeres kryds næste gang i stemme.

 • Ditte Mortensen

  Selvfølgelig er det forfærdeligt at sådan noget sker, men må gi henriette ret i at man ikke kan forbyde en at ryge, så længe at deres far selv bestemte. Jeg er selv i plejen, og må sige at der er ikke tid til at vi kan sidde hos hver enkelt, selvom at man gerne vil, og det er noget som jeg synes der skulle laves om på.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '71-årig på Sæby Ældrecenter havde rygeforbud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER