Læserbrev: Lille Strand og Sæbys Manhattan

Læserbrev: Lille Strand og Sæbys Manhattan

12. april 2012 - kl. 9:38 - af

Det er så frygteligt sørgeligt, at demokratiske valgte udvalg gør sig, sammen med direktionen, til advokater for bygherrer, der ønsker at bygge imod, hvad byens borgere ønkser, og som de har udtrykt igen og igen på enhver tænkelig måde.

Hvad er det, der gør, at direktionen føler, at de skal være part i en sag mod befolkningen og alene argumentere for forhold som måske kunne tale for bygherrens ønsker stik imod kommuneplanens udtrykte bestemmelser (som sådan må formodes at være kommunalbestyrelsens ønsker, når kommunens samlede udvikling tages i betragtning).

Borgernes indsigelser, der ligger helt i forlængelse af kommuneplanens bestemmelser og tidligere lokalplaner synes ikke at være af interesse.

Vi er bekendt med, at kommunalbestyrelse f.s.v.a. Lille Strand tidligere har meddelt bygherren byggetilladelse, hvilket kunne have givet ham rettigheder og forventninger om mulig millionfortjeneste, men denne byggetilladelse er underkendt af Miljøklagenævnet som ulovlig.

Ulovlige tilladelser giver ikke nogen ret for bygherren og kommunen ifalder derfor ikke noget erstatningsansvar og kan heller ikke give bygherren nogen berettiget forventninger.

Værftet har  udtrykt deres betænkeligheder, befolkningen har udtrykt sine betænkeligheder, og der er i Skagen helårsboliger og muligheder for samme, således at en hver fra vugge til grav kan få sin helt egen bolig – der er således slet ikke noget behov for flere helårsboliger i Skagen i de næste mange mange år.

Hvad er det, der gør, at pæne mennesker mere lytter til projektmagere end hærdelige erhvervsdrivende og befolkningen – men må spørge sig selv.

Vi har bl.a.  to store havneplaner eller relaterede havneplaner Lille Strand i Skagen og det nye Manhattan projekt i Sæby havn – to projekter der vil ændre og efter vor opfattelse ødelægge begge byer – hvad får Frederikshavn ud af det?

Når Skagen  og Sæby er ødelagt  kan man frygte, at Frederikshavn alene blive husket som stedet, der en gang rummede de så så underskøne steder, men nu alene er den ene ende af en spritrute mellem Sverig og Danmark

I ønsket om at Frederikshavn kommune lytter til sine borgere og sit erhvervsliv

Liste-H

Per Kempff-Norkap
Formand for Foreningen for By- og Landskabskultur for Skagen og Raabjerg sogne

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Lille Strand og Sæbys Manhattan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger